Slovenija
36 ogledov

Mišič se dvojno posipa s pepelom

Slovenija 13.10.13, Gaspar Gaspar Misic je dobil svojo prvo placo, Luka Koper, n Suzana Kos
"Iskreno in v celoti obžalujem," se je Gašpar Gašpar Mišič danes opravičeval za svojo pijansko eskapado s službenim vozilom. Glede neuspelega posla z bananami pa: ni šlo za korupcijo!

"Predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič in direktor podjetja Rastoder d.o.o. Izet Rastoder sta danes v telefonskem razgovoru ugotovila, da so informacije v javnosti, ki so sledile njunemu srečanju prejšnji teden, presegle sprejemljivo mejo poslovnega komuniciranja," piše v sporočilu za javnost Luke Koper, s čimer so se v podjetju odzvali na pisanje, v katerem smo v Žurnalu v ponedeljek razkrili nenavadno pogojevanju pri sklepanju poslov glede pretovarjanja banan v Kopru.

Kot se strinjata Mišič in Rastoder, je potrebno "odločno zavrniti vsakršna namigovanja o kakršnem koli poskusu korupcije... Na sestanku je delegacija Luke Koper predstavila izhodišča za komercialni dogovor za leto 2014 ter prisluhnila pričakovanjem druge strani. V Luki Koper bomo storili vse kar je v naši moči, da s podjetjem Rastoder d.o.o. sklenemo ustrezno komercialno pogodbo, ki bo v zadovoljstvo obeh strani, saj si želimo, da bi pomemben dobavitelj banan za slovenski trg še naprej posloval preko koprskega pristanišča."

"Moj prihod omajal ustaljene vzorce" 

V ločenem pojasnilu delničarjev pa je Gašpar Gašpar Mišič skušal oprati dvom potem, ko so ga minuli teden ponoči policisti dobili močno vinjenega v službenem avtomobilu. 

"Predpostavljam, da vas je zadnje dogajanje v družbi nekoliko zmedlo ...," je pismo pričel Mišič, nato pa na dveh straneh ocenil poslovanje Luke Koper v zadnjem času, potem ko je prevzel njeno vodenje. "Moj prihod na čelo Luke Koper je resda omajal nekatere ustaljene vzorce, vendar v pozitivni smeri, v smeri večje zagnanosti, motiviranosti, novih in inovativnih idej. Zaradi prometnega prekrška, ki ga iskreno in v celoti obžalujem, se opravičujem vsem delničarjem, ki jih je ta dogodek, zaradi pretirane medijske pozornosti vznemiril. Še naprej se bom trudil, da bom upravičil vaše zaupanje. Zagotavljam vam, da bo Luka Koper že konec letošnjega leta presegla vaša pričakovanja. Svoje delo bom opravljal vestno in v duhu dobrega gospodarja," predsednik uprave končuje pismo delničarjem.

Komentarjev 10
  • Scott 16:34 25.januar 2014.

    Luški ga vsi po vrsti zagovarjajo, ga imajo radi.

  • Žurnalček 08:24 16.januar 2014.

    Nadzorniki morajo biti izključno iz kapitala ! Delavci so dobili LUKO na vavčerjih in so sedaj kapital, drugo pa je če so vavčerje prodal . Ko jih hebe. zdaj bi pa radi brez dinarja vložka še diktiral kako se naj ...prikaži več kapitl obnaša. Isto je tudi z Občino KP. Luka je državna in ne mestna in naj bodo srečni , da dobijo rento !

  • Žurnalček 08:21 16.januar 2014.

    Ti nisi vzorec ti si eksemplar !