Slovenija
27 ogledov

Mišič v Luko Koper zaradi primopredaje

slovenija 08.11.2011 Gasper Misic, Novinarska konferenca predsednika stranke Poz Boštjan Tacol
Imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper še vedno sproža burne odzive. A kot kaže, to Mišiča ne moti, saj prihaja v Luko Koper.

Gašpar Gašpar Mišič je danes prišel na vljudnostni obisk k bivšemu predsedniku uprave Luke Koper Bojanu Branku. Kot nam je pred tem dejal vodja za odnose z javnostmi v Luki Koper Sebastjan Šik, se je prišel dogovoriti kako in kdaj bo potekala primopredaja.

"Gre za mafijsko kadrovanje"

Ob prihodu v Luko je medijem dejal, da potrebuje le en teden, da ima krmilo trdno v svojih rokah ter da razkrije vse plenilce, ki so prisesani na luške jasli. Kot je povedal, v Luki obstaja veliko pavšalnih pogodb. "Luka je bila tarča političnega kadrovanja v preteklosti in moja pojava je takšno kadrovanje preprečila."

Odzval se je tudi na včerajšnjo izjavo ministra Gregorja Viranta, ki je na sredini novinarski konferenci, sicer namenjeni predstavitvi sprememb stvarnopravnega zakona, ocenil, da "v tem primeru ni šlo toliko za politično kadrovanje, ampak bolj za neke vrste mafijsko kadrovanje".

"Vsak politik, ki meni, da so delavci mafija, nima kaj iskati v politiki. Slovenka politika je izgubila kompas, vladajo ji lobiji." Prejel je več klicev, naj se umakne, in tudi svarila prijateljev, naj bo previden. "Kdor me pozna, ve, da več polen kot bom dobil pod noge, bolj bom vztrajal. Vztrajal bom do konca, pa tudi če je dejanje v Luki zadnje dejanje. Bil sem legitimno izvoljen z rezultatom pet proti tri."

Dejal je še, da razmišlja o podaljšanju prvega in drugega pomola v pristanišču, bolj kot se je razmišljalo do zdaj zaradi določenih ekoloških zadržkov pri gradnji tretjega pomola.

Upa, da ne bo do novega leta

Pred današnjo sejo vlade je predsednik DeSUS Erjavec komentiral zadnja dogajanja, povezana z imenovanjem Mišiča na vrh Luke. Kot je poudaril, bi bilo nesmiselno trditi, da političnega kadrovanja ne bo, vendar pa mora biti to korektno in v okviru profesionalnih pravil.

Zato bi bilo po njegovi oceni nesprejemljivo, če bi Mišič na čelu Luke ostal denimo do novega leta. "Mislim, da to škoduje interesom Luke Koper," je še povedal Erjavec in dodal, da je treba preprečiti to "lobistično kadrovanje".

Komentarjev 27
  • JANEZON 07:01 30.avgust 2013.

    Za koga pa je glasoval errrrrjavčev hlapec abramhsberger ali kaj je že ta mimija??????

  • ennanova 20:41 29.avgust 2013.

    Sem GG – življenje je a roller coasterče uganeš, kaj je uspeh v življenju, ti bomo pomagali uspeti. Če ne uganeš, si kajpak …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1137-sem-gg--zivljenje-je-a-roller-coaster

  • Šemefuky 18:40 29.avgust 2013.

    Mudonja a mi boš ti pokazal 3. luški pomol? Vsaj kaj preberi preden nabijaš v 3 PM? Nam je marsikaj jasno kar tebi ni. Zoki pa bo po levi ali desni prišel do cilja, pa makar Miškota na grmadi sežgali ...prikaži več in Popo prav tako. Samo v načinu je razlika dokler jih kdo ne spravi kamor sodita. Miško pa je pošizil nad svojimi in bo iz inata še kakšno pametno naredil, če ga prej ne omogočijo, ali dobijo, da je kupil kak glas. Dino Klobasa je pa glavni krivec in če bo šlo vse prav bo to njegovo prvo in zadnje nadzorstvo v karieri. Lj24 pozdravi Zokija in naj ti pokaže vse tri luške pomole.