Slovenija
25 ogledov

Mislinjčani zadovoljni z razpletom

slovenija 21.03.13. hilda tovsak, privedba na sodisce, foto: zurnal24 Žurnal24 main
Dogajanje, povezano s Hildo Tovšak, v lokalnem okolju za nekatere že postaja moteče, ljudje so tega naveličani, je dejal župan Občine Mislinja Franc Šilak. Če bi sodstvo in drugi pristojni organi opravili svoje delo, do takšnih situacij, ki bi se sicer lahko zgodile kjerkoli, ne bi prihajalo, je ocenil župan.

Nekdanjo direktorico Vegrada in občanko Mislinje Hildo Tovšak, ki jo je policija iskala od sobote, so minulo noč prijeli na območju Mislinje. Po besedah njenega zagovornika Borisa Kandutija se je Tovšakova organom pregona predala sama, od 4.30 pa je vnovič v priporu v Celju, kjer je sicer zaradi očitkov o kaznivih dejanjih nedovoljenega dajanja daril bila od 2. marca letos.

Misljinčani zadovoljni z razpletom

"V lokalnem okolju v zvezi s Tovšakovo krožijo različne zgodbe, a to je čisto nepotrebno. Odgovorni naj opravijo svoje delo, pa do takšnih situacij ne bo prihajalo," je dejal Šilak. Povedal je še, da so nekateri odzivi ljudi v lokalnem okolju, ki je za nekdanji velenjski Vegrad predstavljalo močan bazen delovne sile, iracionalni, razume pa stisko ljudi, ki so zaradi propada družbe izgubili delo.

Po razkritju informacije o predaji Tovšakove je danes v Mislinji sicer miren dan, ki pa so ga nekoliko zmotile številne novinarske ekipe, ki jih zanimajo lokalne informacije, povezane s Tovšakovo. Prebivalci Mislinje in okolice večinoma z zadovoljstvom gledajo na razplet dogajanja, vendar menijo, da do tega sploh ne bi smelo priti.

Župan Šilak je danes novinarjem dejal tudi, da si želi, da bi bila lokalna skupnost tudi ob kakšni drugi priložnosti tako zanimiva za medije, kot je zdaj, pri čemer je omenil za občane pomembne projekte in težave, ki jih rešuje lokalna skupnost.

Delavec na kmetiji Tovšakove ni videl

Na kmetiji Miroslava Časa, sicer brata Tovšakove, kjer naj bi se Tovšakova ponoči predala, je bilo danes več novinarskih ekip. V tamkajšnji stanovanjski hiši se dopoldne na zvonjenje niso odzvali, je pa moški srednjih let, domnevno delavec na kmetiji, novinarjem dejal, da ne ne ve, kje je bila Tovšakova v času, ko jo je iskala policija.

Tovšakova, ki sicer z družino živi v naselju Šentilj pod Turjakom v Občini Mislinja, je bila v mandatnem obdobju 2006-2010 tudi občinska svetnica na listi SLS v Občini Mislinja.

Komentarjev 1
  • privat 10:01 25.maj 2013.

    kaj je sto Slovenijo...kaj je človeško življenje vredno samo nekega pregona ,maltretiranja v imenu zakona. Ja mislim da je kriva dosti tega ..samo koliko je krivo naše sodišče ,policija ..z takimi svojimi pregoni dejanji!?? Oblastniki si nebi smeli vzeti toliko ...prikaži večo pravic do kršenja osnovnih človekovih pravic Hilde ali drugod. ..kakor poznamo naša ministerstva ki opravljajo sodbe v imenu naroda?? katerega naroda?? Bogatega in mafijsko navezanega! Kje pa so mali ljudje?? Kot je danes Hilda?? V vsakem primeru se bi morala pravica graditi na malem ogroženem človeku...v Sloveniji pa poznamo primere v katerem ministerstva uničujejo pomen njihovega osnovnega namena...kot so ministerstvo za sodstvo ...ponujajo vse kakor pravico...ministerstvo za delo,socialne zadeve in enake možnosti...uničujejo pomen sociale in enakih možnosti..policija pa si prepisuje nekega varuha in celo si sama sebi čestita za...razpad demokratičnosti.Res je Slovenija je postala zelo zelo nevarna ...za malega človeka!