Slovenija
0 ogledov

Mladi bi se organizirali

V podmladku Zares Aktivni Trebnje nameravajo pripraviti okroglo mizo o mladinske Žurnal24 main
Študija. Pokazala naj bi, kakšna ustanova za mlade je najbolj smiselna.

Občinski proračun

8.500 evrov. Toliko denarja je zagotovljenega za mladinske organizacije. “Ta sredstva se redno porabljajo. V prihodnje pa želimo z ustrezno organizacijo za mlade spodbuditi njihovo dejavnost in povezanost,” pravi župan.

 

Društvo za razvoj in oživitev Trebnjega, ki že več let opozarja na nujnost zavoda, ki bi združil urejanje mladinske in športne problematike, je na seji občinskega sveta vložil zahtevo za obravnavo predloga odloka o njegovi ustanovitvi, ki so ga pripravili sami.

Mlade na prvo mesto
Da je nujno poskrbeti za mlade, opozarjajo tudi v podmladku Zares Aktivni Trebnje. Radi bi ustanovili mladinski center, namenjen predvsem kulturi, in se pri tem povezali s čim več političnimi usmeritvami, “da se enkrat interes mladine postavi pred interese posameznih političnih strank”, izpostavi predsednik Žan Ograjšek. Želijo, da bi občinski svet njihov projekt podprl še letos, da bi prihodnje leto že lahko črpali sredstva iz Urada RS za mladino.

V občinskem proračunu je letos zagotovljenih tisoč evrov za študijo, ki naj bi bila izhodišče za ustanovitev organizacije v prihodnjem mandatu, pravi župan Alojzij Kastelic. Pokazala naj bi, ali bo občina šla v smeri zavoda za mladino in šport ali mladinskega centra. “Treba se je racionalno obnašati. Projektna naloga bo odgovorila, kako dobiti center, ki bo dobro deloval, hkrati pa ne bo predrag,” pravi župan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.