Slovenija
36 ogledov

Mladi Rok preprečil dvojni umor

Žurnal24 main
Ko je šel njegov sosed s sekiro nad ženo in hčerko, je mladi Rok priskočil na pomoč. S pogumnim dejanjem je preprečil dvojni umor. Predstavljamo vam Rokovo zgodbo.

16-letni Rok Vori je konec marca postal prava mala atrakcija v Veliki Polani. 29. marca se je zjutraj odpravljal v šolo v Lendavo, ko je pri sosedih zaslišal krike. Spomnimo, 66-letni moški je takrat s sekiro napadel svojo soprogo in hčerko.

Roka vam predstavljamo v okviru našega projekta Junaki Slovenije. Več ostalih zgodb, ki smo jih do zdaj zbrali v okviru akcije, lahko preberete v sorodnih člankih. Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na naveza@zurnal24.si

Nekako je zbral moč
"Najprej sem se spraševal, kaj je ta zvok. Potem je zvok postal čedalje bolj grozen. Šel sem na ulico in videl sosedo, ki leži v krvi. Videl sem moža in še njegovo hčerko. Moški je imel sekiro v roki in je šel proti njej. Šel sem tja in najprej vprašal, kaj se dogaja, nato pa sem samo hitro skočil čez sosedo do moškega. Udaril sem ga po roki in mu zbil sekiro na tla, potem pa sem ga še podrl. Nekaj se je upiral, a sem nekako zbral moč in ga tiščal k tlom. Vesni sem rekel, naj pokliče policijo. Žena je ležala na tleh. Kmalu so prišli še sosedje, ki so najprej mislili, da je padla po stopnicah. Čez pol ure je prišla policija," opiše dramo v sosednji hiši Rok.

66-letni Štefan, 64-letna Rozina in 42-letna Vesna so sicer veljali za zgledno družino. Tudi Rok ni vedel za kakšne prepire − vse do ponedeljkovih jutranjih ur, ko se je odpravljal k pouku na dvojezično srednjo šolo. Kako je uspel obvladati odraslega moškega, pojasni z naslednjimi besedami: "Sosed ni tako zelo fizično močen, a še vseeno sam ne vem, kako mi ga je uspelo vreči dol, niti se ne spomnim. Nisem veliko premišljeval, pač to se je zgodilo."

V pol ure, kolikor je trajalo do prihoda policistov, mu 66-letnik ni rekel drugega kot "pusti me, pusti me".

"Bilo je grozno"
Na Roka so zelo ponosni tudi njegovi straši, sam pa pravi: "Malo sem presenečen nad sabo. A če bi se še enkrat to zgodilo, bi ravnal popolnoma enako. Seveda pa si ne želim, da se to ponovi. Vsa kri, poškodbe ... to je bilo grozno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.