Slovenija
51 ogledov

Mlinarič nad Kanglerja

Viktor Lednik (levo) in Blaž Mlinarič se pripravljata na stečaj podjetja. Mlinar Žurnal24 main
Prijateljstva ni (več). Lastnik MTB trdi, da so mu MOM in njena podjetja dolžni okoli dva milijona. Na občini dolgove zanikajo.
2 milijona evrov (približno) naj bi po besedah Blaža Mlinariča MOM dolgovala podjetju MTB.

“Nič ne bom komentiral v zvezi s podjetjem MTB,” je bil kratek in nezgovoren Franc Kangler, župan Maribora.

“Nič ne dolgujemo”
Blaž Mlinarič, lastnik gradbenega podjetja MTB, njegova uprava bo v teh dneh podala predlog za stečaj podjetja, je namreč pred dnevi s prstom pokazal tudi na Mestno občino Maribor (MOM), češ da je sokriva za polom njegovega podjetja. “Dolgujejo mi okoli dva milijona evrov, in sicer za dela na Domu pod Gorco in prestavitev kolektorja na Studencih in na Svetozarevski ulici,” je povedal lastnik gradbenega podjetja, ki so ga mnogi imeli za družbo, “prijazno MOM” in obratno. Uradni odgovor občine se sicer glasi: “Po pregledu odprtih postavk ugotavljamo, da trenutno MOM podjetju MTB ne dolguje ničesar.”

Zahteve MTB
Stroški. “Prestavili smo obstoječi kanalizacijski zbiralnik oziroma kolektor na Svetozarevski ulici. To je strošek, vreden skoraj 1,2 milijona evrov, za katerega sem prepričan, da bi ga morala plačati občina. Za prestavitev kolektorja na Studencih smo iz lastnega žepa plačali 270 tisoč evrov, tožba na sodišču že poteka. Za gradbena in obrtniška dela na objektu Dom pod Gorco pa mi niso plačali 350 tisoč evrov,” Mlinarič konkretno bremeni občino in občinski podjetji Nigrad in Dom pod Gorco.

“Rekel je: Toži me!”
Na navedbe pa se je že burno odzval Mlinarič: “Župan laže! Dolžni so nam dva milijona. Jasno in glasno mi je Kangler rekel, o teh kolektorjih smo se namreč za plačilo pogajali dve leti, da mu je ljubše, da ga tožim, kot da mi plača. Povedal sem mu, da mi bo tako vrgel podjetje v stečaj. Odgovoril mi je le: 'Toži me'. In sva se razšla.”

Mlinarič, ki smo ga obiskali na sedežu njegovega podjetja, nam je pokazal tudi dokumente in papirje, za katere trdi, da je z njih razvidno, da mu je občina dolžna plačati prestavitev kolektorjev. “Ne lažem, to so le dejstva. Vse bomo dokazali na sodišču. O tem in Domu pod Gorco sem že podal izjavo policiji. Bodo župan in njegovi direktorji vse svoje trditve pač dokazovali na sodišču,” je razložil naš sogovornik.

Pretekli posli niso pomagali
Podjetje MTB, ki ga vodi Viktor Lednik, bo moralo zaradi stečaja na cesto poslati okoli 130 delavcev. Dolguje jim lanski regres, plače za januar in nekatere prispevke. V preteklosti, predvsem od leta 2007, ko je Kangler dobil prvi županski mandat, se je MTB pojavljal v nekaterih občinskih poslih, ki so pod drobnogledom policije. Tako so sodelovali pri prodaji in kasnejši zamenjavi zemljišča za toplarno na Teznu, ta posel še vedno preiskujejo kriminalisti, javnost je razburjal nakup zemljišča pod Pohorjem, kjer naj bi MTB za potrebe Univerzijade gradil naselje Pohorske livade, bili pa so tudi izvajalci gradbenih del v lutkovnem gledališču, Domu pod Gorco in nekaterih drugih poslih, plačanih z občinskim denarjem. “Če bi bil prijatelj Franca Kanglerja, bi mi sedaj, ko me jemlje hudič, pomagal. Sem se pa naučil, da v politiki ni prijateljev,” je sklenil Mlinarič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.