Slovenija
39 ogledov

Mmmmm... gurmanski burgerji, pivo in čili

Gurmanski burgerji, pivo in ščepec čilija, da izostri čute … v dobri družbi na pragu poletja – To soboto na 1. festivalu pivo, burger in čili.

V soboto, 18. junija, se bodo ljubitelji dobre hrane in pijače še zadnjič pred poletnim premorom lahko gurmansko razvajali na celjskem sejmišču. Več kot 50 ponudnikov, kar je največ doslej na enodnevnih mesečnih festivalih, bo dražilo brbončice obiskovalcev 1. festivala pivo, burger in čili, ki ga bo mogoče obiskati od 10. do 20. ure. Vstopnine ni, v Celjskem sejmu pa bodo poskrbeli tudi za zabavo najmlajših obiskovalcev, ki bodo lahko uživali na že dobro znanih napihljivih igralih ter se v duhu potekajočega evropskega prvenstva v nogometu zabavali na napihljivem nogometnem igrišču.

Dobra hrana in pijača, še posebej, če je lokalno pridelana, ima svoje kupce. Ti so se v zadnjih mesecih navadili, da na celjskem sejmišču v okviru kulinaričnih festivalov, ki jih od oktobra lani pripravlja Celjski sejem, spoznavajo nove okuse in nenavadne kombinacije, ki razvajajo brbončice. Na 1. festivalu pivo, burger in čili bodo v ospredju odlična piva slovenskih in tujih proizvajalcev, mini in velikih pivovarn, gurmanskimi burgerji in čiliji različnih ostrin. Še v šmorn in sladoled ga bodo ponudniki zamešali.

Obiskovalci bodo lahko izbirali med različnimi burgerji. V ponudbi bodo burgerji s tartufi, pikantni burgerji iz zorjenega mesa škotske govedi, vegi in morski burgerji, pa tudi hrustljavi burger, ki je najboljši z ajdovo štručko z orehi. Ponudbo burgerjev bodo dopolnjevala odlična piva domačih in tujih pivovarjev. Tudi čili pivo bo mogoče poskusiti, nekateri ponudniki pa bodo obiskovalcem ponudili še primerne kozarce za svoje pivo. Ob pivu se bo prilegla tudi pivska klobasa, vse skupaj pa bo začinil čili. Izbirati bo mogoče med različnimi ostrinami čili omak, čili pesta, čili olja, v ponudbi bo sušen čili, čili semena, čili bomboni, čili med, čili žganje, točen sladoled z okusom čilija, čili šmorn …

Na stojnicah bo mogoče izbirati še med različnimi siri (tudi s čilijem), jogurti, sirotko, skuto, različnimi olji (bučno, oljčno, konopljino), torticami, sladoledom, smutiji, palačinkami, kokicami, miškami, krompirčkom s čilijem, moko, zdrobi, želodovo kavo in različnimi vini. Seznam ponudnikov je objavljen na spletni strani www.ce-sejem.si.

V vsakem vremenu, brez vstopnine in parkirnine

Festival bo v atriju celjskega sejmišča mogoče obiskati v soboto, 18. junija, med 10. in 20. uro. Vstop je prost. V Celjskem sejmu bodo znova poskrbeli za zabavo najmlajših obiskovalcev sejmišča, ponudniki pripravljajo nagradne igre, obiskovalci pa se bodo lahko udeležili še vodenih degustacij piva.