Slovenija
52 ogledov

Mobilni operater znižal stroške menjave paketa

telefoniranje Shutterstock
Akcija, s katero je ZPS opozarjala na visoke in neutemeljene administrativne stroške pri telekomunikacijskih operaterjih, daje prve rezultate.

Junija lani je Zveza potrošnikov Slovenije začela akcijo, v okviru katere so opozarjali na visoke in neutemeljene administrativne stroške pri telekomunikacijskih operaterjih. Po posredovanju tržnega inšpektorata, na katerega se je obrnil eden od potrošnikov, je Si.mobil znižal strošek menjave naročniškega paketa. Pri Si.mobilu so strošek menjave naročniškega paketa znižali z 20 evrov na 9,99 evra. 

PREBERITE ŠE:

"Pri Zvezi potrošnikov Slovenije smo seveda zadovoljni, kadar operaterji razbremenijo potrošnike in jim omogočijo lažji prehod med paketi, posredno pa tudi povečajo konkurenčnost ponudbe. A naše stališče še vedno ostaja: priključne takse, spremembe naročniškega paketa in odstopa od pogodbe (po plačanih obveznostih) operaterji potrošniku ne bi smeli dodatno zaračunavati, ta strošek bi moral biti zajet že v mesečni naročnini," izpostavlja stališče ZPS Boštjan Okorn.

Raziskava, ki so jo minuli mesec objavili pri ZPS, je pokazala, da operaterji informacij ne pripravijo tako, da bi potrošniku omogočile pregledno in informirano odločitev. To še posebej velja za podatke o dodatnih stroških, ki lahko uporabnika doletijo v času trajanja naročniškega razmerja oziroma njegovega začetka in prekinitve. 

Akcija se nadaljuje

"Za nas zgodba ni končana," poudarjajo na ZPS. Nadaljevali bodo s prizadevanji za rešitev tega problema, tudi zaradi skoraj 7.000 potrošnikov, ki so jih podprli s svojim podpisom. 

Povezali so se z britansko potrošniško organizacijo Which?, ki ima izkušnje s podobnimi akcijami, je še povedal Okorn. Najbolj pogoste stroške bodo posebej poudarjeni na portalu komuniciraj.eu. 

 

 
Komentarjev 9
  • Dixon 09:28 04.marec 2016.

    A misliš, da bo zdaj kaj drugače? Drugače bo samo to, da se zdaj hvalijo na veliko in to je vse.

  • JT_Thomas 08:34 04.marec 2016.

    Haha. Pa ti veš, da je Bob od Simobila? :)))))))))))))

  • AnzeSmolej 07:24 04.marec 2016.

    Resno? Zadnji MMS sem poslal pred 5leti...ni potrebe. Vse aplikacije za komunikacijo prejemajo tudi slike,video,datoteke...vse