Slovenija
9293 ogledov

Sodni dan na Štajerskem: Divjalo je besno neurje

Drevo padlo na vozilo PGD Talum-Kidričevo
Gasilci so vso noč odstranjevali podrta drevesa in električne drogove ter pokrivali odkrite strehe.

Močan veter na severovzhodu države je včeraj zvečer in danes zjutraj podiral drevesa in odkrival strehe. Republiška uprava za reševanje in zaščito piše, da je veter zjutraj ogrožal življenja in premoženje ter poškodoval prometno infrastrukturo v Mariboru in okolici.

Gasilci so navsezgodaj prekrili del strehe, ki jo je odkril veter na Boršnikovi ulici v Mariboru. Na Adamičevi ulici so gasilci ponoči s pomočjo avtodvigala odstranili in razžagali drevo, ki se je zaradi močnega vetra naslonilo na objekt. 

Ponoči odstranili več dreves

Na Cafovi ulici v Framu so na cesto padla tri drevesa, ki so jih gasilci že razžagali in odstranili s cestišča. Šest dreves je padlo na cestišče na območju Velikega Boča v občini Selnica ob Dravi. Drevo je ponoči padlo na cesto tudi v Dragučovi pri Pesnici. Gasilci so nekaj pred drugo uro zjutraj odstranil podrto drevo in počistili cestišče na Ptujski cesti v Miklavžu na Dravskem polju. Podrta drevesa so odstranjevali tudi na več likacijah v Kamnici in Bresternici. 

Močan veter je na Pekarski cesti v Mariboru na objektu distributerja električne energije odkril okoli 300 kvadratnih metrov strehe. Gasilci so odstranili dele pločevine, ki so nevarno viseli s strehe, počistili in preventivno pregledli okolico. 

Gasilci so morali ponoči gasiti tudi požar, potem ko so zagoreli drogovi električne napeljave, ki so se podrli na Šobru. Drevo je padlo na električne kable v Zgornjem Prebukovju in obviselo nad cesto. Gasilci so drevo že razžagali in ga odstranili s cestišča. 

Gasilci na delu že tretji dan

Veter je na severovzhodu države povzročil številne preglavice že v preteklih dneh. Na območju Murske Sobote in Slovenj Gradca je podiral drevesa, pri Moravskih Toplicah je nagnil drog telekomunikacijskega omrežja. Drevesa so gasilci odstranjevali tudi na območju Ptuja.

V občini Kidričevo je v torek drevo padlo na osebno vozilo in ukleščilo voznika. Gasilci so drevo odstranili iz vozila ter pomagali reševalcem iz vozila izvleči ukleščeno osebo, ki so jo prepeljali v Univerzitetni klinični cneter Maribor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.