Slovenija
9328 ogledov

"Mogoče jih bo spametovala ta slika"

Petarda
Huda poškodba 14-letnika s petardo.

"Ne meči petard," enim očitno ne pove nič. Mogoče jih bo spametovala slika poškodbe roke 14 letnika ta teden v Mariboru, je na svoji Facebook strani zapisal Aleš Dolinar, ki dela na OKC Maribor. Na fotografiji je roka 14-letnika, ki si je desno roko v ponedeljek popoldne poškodoval v Mariboru. Okoliščine dogodka še preiskujejo, so sporočili s policijske uprave Maribor.

V Domžalah pa je odvrženo pirotehnično sredstvo huje poškodovalo 65-letnega občana. Neznanec je iz stanovanja na Ljubljanski cesti v Domžalah odvrgel pirotehnično sredstvo, ki je počilo ravno v trenutku, ko je šel mimo občan. Pirotehnika je moškemu huje poškodovala uho.

Pirotehnika Nič kriv, a poškodovan Slovenija Skozi okno priletela pirotehnika, mimoidoči hudo poškodovan

Že minuli petek pa so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor 18-letniku v Šentilju zasegli 1108 petard. Mladostnika čaka hitri postopek z odločbo po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih.

Pirotehnika Pirotehnika Slovenija Zaradi petarde osem oseb odpeljali v klinični center

Petarde so prepovedane

Uporaba pirotehničnih izdelkov, in sicer tistih prve kategorije, je dovoljena od 26. decembra do 1. januarja. Prodaja, posest in uporaba izdelkov druge in tretje kategorije, katerih glavni učinek je pok, pa ostaja prepovedana. Kot opominjajo na policiji, uporaba pirotehnike, še posebej prepovedane in predelane, prinaša nevarnosti.

Prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorij F2 in F3, katerih glavni učinek je pok (gre predvsem za petarde različnih oblik in moči), je prepovedana.
Lastna izdelava pirotehničnih sredstev in predelava pirotehničnih izdelkov zaradi povečanega učinka je prepovedana! Prav tako sta prepovedani uporaba izdelkov v drugih predmetih in preprodaja.
Prepovedana pa je tudi posest takšnih pirotehničnih izdelkov. Pirotehnične izdelke kategorij F1 in F2 lahko uporabljajo mladoletniki, stari do 14. oziroma do 16. leta starosti, vendar le pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.