Slovenija
21731 ogledov

Šetinc Pašek ostro o Golobu in ekipi: "Zakaj so me izključili, še vedno niso sporočili"

Mojca Šetinc Pašek Anže Petkovšek
"Očitno smo prišli v fazo, ko ima ta ekipa en sam cilj, ostati na oblasti za vsako ceno, ne glede na žrtve in škodo za državo," o ekipi Roberta Goloba pravi včeraj izključena članica Gibanja Svobode Mojca Šetinc Pašek. Sporočila je tudi, da še naprej ostaja poslanka v poslanski skupini Gibanje Svoboda.

"Doslej še vedno nisem dobila nobenega pisnega sporočila ali pisne obrazložitve, zakaj me soglasno Svet stranke, po statutu bi moral to sicer biti izvršni odbor stranke, izključuje iz Gibanja Svoboda," je opoldne na novinarski konferenci povedala poslanka Mojca Šetinc Pašek, ki jo je Svet stranke Gibanje Svoboda včeraj izključil iz stranke. Tudi na včerajšnji seji sveta stranke ji razlogov niso hoteli pojasniti, pravi, zato je sejo zapustila.

"Po tistem, kar sem slišala, je šlo za nabor klevet, natolcevanj, ki jih je očitno nekdo skrbno zbiral zoper mene," sklepa Šetinc Pašek. "Menim, da je tukaj šlo za delovanje generalne sekretarke, državnega sekretarja na ministrstvo za obrambo Damirja Črnčeca, kakor tudi predsednika Roberta Goloba. Zato pričakujem zelo argumentirane obrazložitve glede moje izključitve, upam, da bodo znali to napisat."

"Pravega razloga očitno ni"

Tudi predsednik stranke Robert Golob na včerajšnji kratki novinarski konferenci razlogov za izključitev vplivne članice Svobode ter predsednice državnozborske preiskovalne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, ni pojasnil, navedel je le, da "se natančno ve, na kateri gol je treba streljati, ko začneš zabijati avtogole, pa v ekipi nimaš kaj več iskati". "Na podlagi tega sklepam, da očitno pravega razloga ni," pravi poslanka. 

"Tisto, kar je povedal predsednik stranke Robert Golob, češ, da menda ne igram v isti ekipi in streljam na avtogol, naj povem, da temu ni tako, sama sem vedno glasovala skladno s poslansko skupino, razen v enem primeru, to je zakon o digitalizaciji, ko sem se vzdržala."

Šetinc Pašek je sporočila, da bo ostala poslanka in da bo še naprej delovala v poslanski skupini Svobode, kamor je bila izvoljena. Sinoči je dobila vabila za prestop v drugi kolalicijski stranki, je razkrila, vendar zaenkrat ostaja poslanka Gibanja Svoboda. 

Zamenjali jo bodo tudi kot predsednico preiskovalne komisije

Vodja poslanske skupine Gibanje Svoboda Borut Sajovic je danes sporočil, da bo predlagal spremembo vodstva komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank in jo vodi Šetinc Pašek, ta pa je povedala, da tudi o tem ni seznanjena, da pa komisija že pripravlja vmesno poročilo.  

"Ostajam poslanka in ostajam poslanka poslanke skupine Gibanja Svoboda, kajti to mi ta hip veleva parlamentarni poslovnik. Tja so me izvolili volilci in ostajam del te skupine," pravi Šetinc Pašek. "Zdaj bom tudi lahko javno obrazložila, kaj si o kakšni zadevi, ki pride v parlament, mislim."

"Očitno smo prišli v fazo, ko ima ta ekipa en sam cilj, ostati na oblasti za vsako ceno"

Pred tem je Šetinc Pašek na Facebooku delila ta zapis: "Ko sem vstopila v politiko sem bila ponosni član neke zelo entuziastične ekipe, ki je napovedovala drugačno vodenje države, od tistega, ki nam ga je vsiljeval Janez Janša. To je bila ekipa, ki je nasprotovala vmešavanju politike v delo policije, ki je obsojala politične pritiske na medije in je državljanom obljubljala pravno državo, svobodo in upanje, da bo boljše. Obljubljali smo reforme pomembnih družbenih sistemov in gospodarski razvoj. Sama še vedno verjamem, da je to naše poslanstvo, ki se mu preprosto ne smemo odpovedati. Na žalost se ta ekipa, ki se je na sedežu GS vmes spremenila in odgnala del ljudi, ki so bili v volilni kampanji aktivno zraven, že nekaj časa ukvarja sama s sabo in za državljane nepomembnimi rečmi. Namesto z reformami se ukvarja z rušenjem lastnih ministrov in poslancev, etiketiranjem in izključevanjem članov, ki niso pripravljeni slepo slediti vsaki zgrešeni politiki.Kaj je ostalo od tiste drugačnosti, ki smo jo tako ponosno razglašali in zaradi katere so nam državljani zaupali vodenje države na volitvah?
Očitno smo prišli v fazo, ko ima ta ekipa en sam cilj, ostati na oblasti za vsako ceno, ne glede na žrtve in škodo za državo. Za dosego tega cilja so kot kaže dovoljena vsa sredstva. Nekatera sem v najhujši obliki čutila včeraj na lastni koži, zato je prav, da se na tej točki naše poti s to stranko razidejo." 

Komentarjev 101
  • Grof 21:55 25.oktober 2023.

    Mojcelj, Mojcelj, le kam bite dal, ..

  • AMEX_No_Thanks 20:43 25.oktober 2023.

    Boga Mojca.

  • HayekF 17:31 25.oktober 2023.

    V vsaki slabi stvari je kaj pozitivnega. Čim bolj se ukvarjajo z sabo, manj imajo časa, da izumijo še kak nov davek.