Slovenija
19238 ogledov

Golob razkril usodo Urške Klakočar Zupančič, nato sledil še en šok

Urška Klakočar Zupančič Nebojša Tejić/STA
Ostaja predsednica DZ, medtem ko podpredsednica stranke več ne bo.

Po tem, ko so v poslanski skupini Svoboda odpovedali napovedano novinarsko konferenco o razkritju domnevnih nepravilnostih na Darsu ter o domnevni korupciji v času vlade Janeza Janše, so po seji sveta stranke vendarle stopili pred kamere.

Znotraj stranke naj bi sicer po poročanju številnih medijev vladal kaos. Na črni listi predsednika vlade Roberta Goloba naj bi se namreč znašla predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki jo je že pozval k odstopu z mesta predsednice DZ. Na vprašanje novinarjev, kakšna bo usoda Urške Klakočar Zupančič na mestu predsednice državnega zbora, se je danes premier le kislo nasmehnil in v družbi Jankovića odvihral iz dvorane na Gregorčičevi.

Zdaj pa je povedal, da Urška Klakočar Zupančič odstopa z mesta podpredsednice stranke, medtem ko ostaja na funkciji predsednice Državnega zbora. Urška Klakočar Zupančič je povedala, da se je za odstop z mesta podpredsednice stranke odločila po tehtnem premisleku. Umika se zaradi osebnih razlogov in zaradi preobremenjenosti. Funkcija predsednice DZ "jemlje ves moj čas, menim, da je tako resnično prav, da se umaknem".

Nova podpredsednica Gibanja Svoboda bo poslanka Sara Žibrat. Golob verjame, da bo "s pomladitvijo predsedstva stekla boljša komunikacija med stranko in poslansko skupino". Znotraj stranke si želi predvsem enotnosti. "Izredno sem hvaležna, da je predsednik prepoznal moje dosedanje delo," je dejala Žibrat. "Zavedam se, da funkcija nosi veliko odgovornost, ki sem jo pripravljena sprejeti.

predstavniki Gibanja Svoboda | Avtor: zajem zaslona zajem zaslona

Izključili dva člana stranke

So pa, zaradi delovanja v nasprotju z interesi stranke in v "korist opozicije", izključili dva člana stranke: nekdanjo novinarko Mojco Šetinc Pašek in nekdanjega člana stranke LMŠ, Roberta Pavšiča. Na vprašanje, zakaj je prišlo do izključitve, je Golob odgovoril: "Nekdo ki ne verjame v to, da je treba igrati za svojo ekipo, ampak ves čas igra za neko drugo, v stranki nima kaj iskati. Ko smo se prepričali, da je temu tako, je bila naša dolžnost, da ukrepamo". Dodal je še, da je o stranki krožil cel kup nepreverjenih informacij. 

Robert Golob je povedal, da so bili vsi sklepi sprejeti soglasno.  

Na mizi tudi rekonstrukcija vlade

Govorili so tudi o začetku postopka evidentiranja kandidatov za evropske volitve in o rekonstrukciji vlade. Pri slednjem je po Golobovih besedah odprto vse. Pri sprejemanju odločitev bodo izhajali iz tega, ali so bili učinkoviti, predvsem iz vidika zavez volivkam in volivcem. Če bo treba "radikalno zmanjšati ministrstva", bodo to tudi storili. V zadnjem letu se je namreč izkazalo, da je medresorsko usklajevanje cokla. Nazadnje se je to pokazalo v primero odziva po poplavah. Vse, kar je večje od 12, je po Golobovih besedah veliko število ministrstev. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 42
  • Grof 07:39 25.oktober 2023.

    Naš Mesec, mesečnik je baje v inkubatorju, ura teče, Golob ga je določil za vodjo poleta proti Saturnu, za kaj drugega tako ni uporaben, penzijonista Enderja mu priporočam, da prevzame volan in druge šaltunge

  • Luksi 07:39 25.oktober 2023.

    V končni fazi ni nobene razlike med ptičem in fašistom, s tem, da je fašist pri krajah še raji vrgel nekaj drobtin, ptič pa raje vse obdrži zase...

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:04 25.oktober 2023.

    Prikletni orgazmirate ker niste vajeni demokracije in različnih mnenj...Ko Janez kihne se v kleti userjete...Golob kar naj čisti, je končno spoznal, da brez trde roke ne gre..Kakšna zalega prikletna, lezete vsepovsod takoj, ko mislite, da je pri nejanševskih vladah kaj ...prikaži več narobe..Res ste kreteni, veseli bi bili tudi, če vam Janez pobere ves denar in ugodnosti, ki vam ji je ta vlada dala...samo da bi ga spet videli na konju..