Slovenija
27 ogledov

"Moje vpitje se vidi, Turk slikan s hrbta"

Dramska igralka in pisateljica Dragica Potočnjak v javnem pismu pojasnuje dialog med njo in bodočim ministrom za kulturo, šolstvo, znanost in šport Žigom Turkom v preddverju Cankarjevega doma na predvečer kulturnega praznika, ki je viden na odmevnem videoposnetku.

Turku je Potočnjakova zavpila "Patrio damo, kulture ne damo!" in to dvakrat ponovila. Turk je, kot je zapisala v odprtem pismu, sporočilo vzel na znanje in se ji prijazno nasmehnil.

"Zato sem mu ponudila priponko organizatorja protestnega shoda proti ukinitvi ministrstva za kulturo KOKS-a, z besedami, da mu jo dam, če je proti ukinitvi ministrstva. Odvrnil je, da to pa ne! 'Potem pa niste za kulturo,' sem rekla. On je seveda trdil, da je. Jaz spet, da ne, in tako sva se šla, kdo bo koga prepričal oziroma prevpil, dokler ni stopil v preddverje Cankarjevega doma. To je celotna zgodba najinega srečanja! Precej banalna in vsakdanja pravzaprav in daleč od natolcevanj, kako sem mu žugala, kričala nanj in podobno," pravi Potočnjakova.

Kar se tiče očitkov o vpitju, je igralka dejala, da sta vpila oba, saj se drugače ne bi slišala. "Hrup naokrog je bil precejšen, kar se na posnetku sliši. Zanimivo je morda, da se moje vpitje na posnetku vidi, gospod Turk pa je (previdno?) slikan s hrbta. Če bi snemalec hotel, bi seveda pristopil, saj naju je moral slišati, pa najin dialog očitno ni bil tako zanimiv kot tisto, kar mu je sledilo in kar je posnel."

Potočnjakova zaključuje, da so bili posnetki zborovanja profesionalno posneti in zmontirani. "Poleg televizijskih hiš je protestni shod snemalo precejšnje število mladeničev. Odgovor na vprašanje, le kdo jih je naročil in plačal, je kajpak retoričen," še zaključuje.

Komentarjev 19
  • privat 07:20 22.marec 2012.

    kako so ljubljeni ti naši politiki...Kdo jih je sploh volil???

  • Jo Che 17:03 13.februar 2012.

    A ne delujejo ti kulturniki kot krdelo, ki jim bodo spodmaknili korito izpod gobca, ki ga filajo davkoplačevalci ki še za kruh in vodo nimajo !?

  • Jo Che 16:59 13.februar 2012.

    Ta baba bi se zagotovo 1945 drla "moža dam Trst ne dam?"