Slovenija
64 ogledov

Moji trije tedni z iPhonom 6

iphone 6
1/3
Lan Orthaber
Mislim, da na mobilni telefon v dnevu pogledam več kot dvestokrat. Veliko večkrat kot povprečni uporabnik. Z lahkoto bi rekel, da sem odvisnež od telefona. In ostalih tehnoloških igrač. Gadget freak je še en lep izraz za vse fante, moške, ki jim nova naprava pomeni toliko, kot ženskam nov par salonarjev ali torbica.

Ker sem zaposlen v Si.mobilu, sem imel privilegij dobiti novi iPhone na prvi dan prodaje, 19. septembra. Menjave svojega iPhone 5s sem se veselil, pa čeprav deluje še vedno kot prvi dan. 

Kaj me je tako pritegnilo na novem iPhonu? Predvsem večji zaslon. Velik in boljši zaslon še lepše prikazuje vsebine. Tanjši mobilnik še lepše pade v žep hlač ali srajce. Pa čeprav sem bil na začetku zelo previden zaradi zaobljenih robov, ko je telefon kar polzel iz rok. 

Novi iOS 8 ponuja še več kot mi je ponujala prejšnja različica. Nove bližnjice, mini izboljšave, stvari, ki olajšajo uporabo in naredijo telefon še bolj uporaben.

Fotoaparat je še bolj mikaven, slike in video posnetki še bolj atraktvni, kot so bili pri predhodnikih. Kombinacija novih orodij za obdelavo fotografij v iOS8 in novega fotoaparata mi olajša objavo fotografij na priljubljenem omrežju Instragram. 

Predvsem gre pa za celotno uporabniško izkušnjo, ki jo telefon ponuja. Čeprav mu poznavalci očitajo slabši procesor, manjko RAMa telefon deluje perfektno. Telefon je pri izvajanju vseh operacij, aplikacij izjemno odziven, ni nikakršnega zatikanja. 

Baterija, hočem boljšo baterijo!

Kaj pa le pogrešam? Baterijo. Večjo in bolj zmogljivo baterijo. Pa to ni samo težava novega iPhona. Velika večina uporabnikov pametnih telefonov si želi, da bi baterija na telefonu vzdržala dlje. Pa čeprav smo se vsi navadili dnevno polniti naš mobilnik. Mogoče še hitrejši prenos podatkov. Samsungovi mobilniki zadnje generacije podpirajo LTE (LTE – Advanced) s hitrostmi do 300 MB/s. Iskreno, je to danes še tehnološka modna muha, uporabno bo takrat, ko bodo operaterji na to množično pripravljeni. Takrat bo pa pripravljen tudi Apple.Prvi prodajni rezultati so pokazali, da je novi iPhone 6 prodajni hit. Še enkrat se je pokazalo, da zna Apple ponuditi v pravem trenutku točno tisto, kar uporabniki potrebujemo. In s tem postavil lestvico še višje.

Komentarjev 3
  • Onix 19:17 16.oktober 2014.

    Zastonjska reklama za jabolčni ogrizek :( ki (kot najnovejše) prodaja, za drag denar, zadeve, ki so na Androidu na voljo že nekaj let, za precej manj denarja ;) ampak tko to je, če zaposleni na Si.mobilu v službenem času sproščajo ...prikaži več otroške fantazije o novinarstvu :( nepristranska ocena izdelka, balkan style ;) žalostno, tako za si.mobil, kot za zurnal in (vse slabši in gnijoč) ogrizek :(

  • alojzr 13:33 15.oktober 2014.

    ...in sedaj po tejle osvežujoči reklami se vrnimo k dnevnoinformativnemu dogajanju na Žurnalu.

  • Swap 10:33 15.oktober 2014.

    Hahaha, mal reklame je treba narest. Kaj gre slabo v prodajo? s tako ceno vam tudi take reklame ne pomagajo.