Slovenija
18 ogledov

MOL bi zaslužila 250 tisoč evrov

Gornji trg Anže Petkovšek
Mestni svet. Danes tudi o novem trgovskem centru ob Celovški cesti s 450 parkirnimi prostori v garaži.

Mestni svetniki bodo danes glasovali o spremembah odloka o posebni in podrejeni rabi javnih površin, ki naj bi v mestni proračun prinesle četrt milijona evrov. Mestna občina Ljubljana (MOL) toliko denarja pričakuje od uporabnin za postavitev gradbenega odra ali gradbišča.

Uporabnino za gradbišča na javnih površinah bodo sicer znižali – za največja gradbišča bo denimo namesto evro na dan na kvadratni meter treba plačati le pol evra –, a bodo več denarja dobili, ker bodo odpravili brezplačno obdobje. “Zaradi določbe o 15-dnevni brezplačni uporabi javne površine je bilo letos od 180 sklenjenih pogodb za postavitev gradbenega odra ali gradbišča 150 takih brez plačila uporabnine, ugotavljamo pa tudi, da so zaradi te določbe izvajalci pogodbe razbijali na več obdobij, krajših od 15 dni. Zato je treba to določilo črtati,” so pojasnili na MOL.

Svetniki bodo danes verjetno potrdili tudi občinski podrobni prostorski načrt za nov trgovski center pri Hoferju ob Celovški cesti. Investitor – Kranjska investicijska družba – načrtuje, da bi se gradnja centra, v katerem bodo trgovine, pod njimi pa garaža s 450 parkirnimi prostori, začela spomladi in končala v enem letu.

Komentarjev 1
  • MeršolLingvist 09:31 30.november 2012.

    A je res potrebno toliko policistov za tistih pet protestnikov?