Slovenija
14 ogledov

MOL po mrku SCT

sct Bobo
Projekti SCT. Mestna občina Ljubljana išče izvajalca za še dva projekta od sedmih.

Mestna občina Ljubljana (MOL) pripravlja razpisa za ureditev Peruzzijeve ulice in obnovo Lapidarija KLMT na Ljubljanskem gradu, za preostalih pet projektov, ki jih je nedokončane pustil SCT, pa je izvajalce že našla.

SCT, MOL, projekt | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


SCT bi z vsemi sedmimi projekti zaslužil 24,9 milijona evrov, zdaj pa bo, kot kaže, največji delež pripadel Gradisu skupini G in CPL. Podjetji sta pri najdražjem projektu Roška - Njegoševa sodelovali kot podizvajalki SCT, Gradis skupina G pa je kandidirala že na prvotnem razpisu in izpolnjevala pogoje, zato je MOL z njima 10. junija sklenila aneks k osnovni pogodbi. Tretji najdražji projekt, ureditev Špice, zaključuje CPL (bil je partner SCT). CPL naj bi do konca meseca končal tudi dela na Kajakaški cesti.

Dela zaključuje tudi KPL na krožišču Dunajske in Obvozne ceste, pravijo na MOL. Hortikulturna dela pri tem projektu bodo izvedli jeseni.

Dražje, ceneje

Energoplan in Gorenjska gradbena družba bosta odsek Titove ceste zgradila za 1.581 evrov ceneje, kot bi ga SCT, pri Kajakaški cesti in krožišču na Dunajski cesti pa so zaradi vnovične vzpostavitve gradbišč nastali dodatni stroški.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.