Slovenija
21 ogledov

Molitve na iPhoneu

S svojim iPhonom, iPodom ali iPadom boste lahko dobili pravo poker šolo. (Foto: Žurnal24 main
Italijanski duhovnik Paolo Padrini je skupaj z italijanskim spletnim ponudnikom ustvaril aplikacijo, ki na iPhone prenese molitvenik za duhovnike.

Molitvenik, ki ga vsakodnevno uporabljajo duhovniki, si lahko s pomočjo aplikacije iBreviary preneste na iPhone. Aplikacija ponuja molitvenik v italijanščini, angleščini, španščini, francoščini in latinščini. V bližnji prihodnosti ga nameravajo ponuditi še v portugalščini in nemščini. Poleg molitvenika za duhovnike ponujajo še druge molitve.

V poskusnem obdobju si ga je v Italiji naložilo 10 tisoč uporabnikov. V začetku meseca je izšla uradna različica, za katero je treba odšteti 0,79 evra, medtem ko bodo nadgradnje zastonj. Ves denar bo Padrini namenil v dobrodelne namene.

Msgr. Paul Tighe, tajnik Sveta za družbeno komunikacijo, je pohvalil novo aplikacijo. Po njegovih besedah se cerkev "uči uporabljati nove tehnologije kot sredstvo za evangelizacijo, način, kako deliti svoje sporočilo s svetom“.

Papež Benedikt XVI. je iPod prejel leta 2006. S tem je skušal stopiti naproti mladim po vsem svetu. Ob svetovnem dnevu mladih v Sydneyju je tisočim romarjem poslal sporočilo s podpisom BXVI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.