Slovenija
30 ogledov

Molu bodo morali vrniti razpisna sredstva z obrestmi vred

ljubljana 01.05.2010 Zoran Jankovic, gradbisce, stadion Stozice, polaganje trave Boštjan Tacol
Sodišče je ugodilo pritožbi Mestne občine Ljubljana (Mol) glede 1,9 milijona evrov javnih sredstev, ki jih je morala po obnovi postopka vrniti za gradnjo stadiona v Stožicah. Država ji bo morala sredstva skupaj z obrestmi tako vrniti. Sodba je pravnomočna, so za STA potrdili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Na Molu z vsebino sodbe za zdaj še niso seznanjeni, zato je natančneje ne komentirajo, ocenili pa so, da "je s tem sodišče potrdilo, da Mol ni goljufala na račun evropskih sredstev". "Veseli smo, da se je izkazalo, da smo ves čas ravnali prav," so še dodali v pričakovanju vračila sredstev.

Gre za sredstva, ki jih je tedanje ministrstvo za šolstvo in šport Ljubljani dodelilo leta 2010, vendar pa je dve leti pozneje postopek dodelitve sredstev obnovilo in znesek zmanjšalo za 1,9 milijona evrov. Mol se je na sklep o obnovi postopka pritožila. O pritožbi sta odločala tako upravno kot vrhovno sodišče, ki sta sklep o obnovi odpravila in vrnila ministrstvu v vnovično odločanje.

Lani jeseni je ministrstvo izdalo nov sklep o obnovi postopka. Mol se je pritožila tudi na ta sklep, upravno sodišče pa je v sodbi, ki je bila pravnomočna 30. avgusta, ugodilo pritožbi Mola in po poročanju medijev odločilo, da mora ministrstvo mestu z obrestmi vred vrniti 2,4 milijona evrov.

Ministrstvo, ki ga je takrat vodil Igor Lukšič, je namreč pred približno štirimi leti od mesta zahtevalo vračilo 1,9 milijona evrov, saj naj bi Mol napačno navedla število diskontnega eksponenta, ki upravičuje višino stroškov (kar bi lahko vplivalo na končni izračun pripadajočega zneska). Prav tako pa je Mol v razpisu prijavila tudi dela, za katera so hkrati vložili terjatev do podjetja SCT, s čimer bi lahko prišlo do dvojnega financiranja.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 06:59 14.september 2016.

    In spet si bodo lepo na občini razdelili.Jankovič se smeje, ker okoli prinaša vse Slovence.Posebej še občane Ljubljane, ki ga volijo.Kje so tiste obljube, da Stožice Slovence ne bodo stale niti evra.