Slovenija
117 ogledov

"Moral bi na intenzivni oddelek"

Zlatka Kanič in Pogorevc Žurnal24 main
Nekrep. Neprimerna komunikacija osebja, dolgotrajen prevoz in prepočasne preiskave.

"Od dr. Kaničeve sem pričakovala več. Bor je imel znake nevrološke prizadetosti in zavedala sem se, da ne spada na navadni oddelek," je v nadaljevanju sojenja v primeru Nekrep dejala Shpresa Pula, dežurna specializantka, ki je Bora Nekrepa marca 2008 sprejela v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

Zakaj Kaničeva pacienta ni takoj sprejela na intenzivni oddelek, je ni nikoli vprašala. "Na predloge dr. Pule, da bi Bora punktirali in sedirali, je Kaničeva vprašala 'Kako takega?' in zapustila ambulanto," je povedala medicinska sestra Sonja Plohl.

Starša je razburila tudi trditev ene od prič, da sta bila, ko sta sredi noči obiskala bolnišnico, pri želji po pogovoru z zdravnico "premalo vztrajna". "Eno hčer imam še živo, zato me zanima, kakšna je razlika med prošnjo in zahtevo?" je želel slišati Matjaž Nekrep, a odgovora ni dobil.

(Ne)nujen prevoz

"Vse ekipe so bile zasedene in prevoz ni bil mogoč," pa se je dolgotrajnega organiziranja reševalnega vozila spominjala Tanja Bele, ki je po navodilu soobtoženega dr. Pogorevca prevoz naročevala.

Naposled je domov poklicala medicinsko sestro, ki je imela kljub polnemu oddelku takrat prost dan. Na vprašanje obrambe, ali je šlo pri Boru za urgentni prevoz, pa je najprej zmajala z glavo, naposled pa neprepričano odvrnila, da ja.

Prepočasne preiskave

"Je običajno, da se preiskave izvršijo štiri ure pozneje, kot so bile odrejene?" je zanimalo Borova starša. Sestre o tem niso želele soditi, so pa dejale, da je bila preiskava o vsebnosti amonijaka naročena šele na intenzivni negi.

Za eno potrebujejo slabe pol ure, opravile pa so jo dvakrat. Sojenje se bo z zaslišanjem zdravnikov UKC Maribor nadaljevalo konec avgusta.

Komentarjev 2
  • kriegmachine 08:16 09.julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" DRZAVI..KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://iveksemsismovsi.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • puksicd 18:13 08.julij 2011.

    A od "dr." Kaničeve? Nikjer nisem zasledil podatka, da ima ta ženska doktorat. Zanimivo, da se zdravniki med seboj nazivajo z znanstvenimi nazivi, pa čeprav nimajo doktoratov ... To dokazuje le, kako zelo naduti so.