Slovenija
29 ogledov

Morje ima 18 stopinj, najpogumnješi zaplavali

strunjan
1/2
Suzana Kos
Prazniki so na obalo privabili veliko turistov. Toplo vreme je pospešilo tudi rast češenj. Morje pa se je ogrelo do 18 stopinj.

Po podatkih Patricije Gržinič iz turističnega združenja Portorož je bilo med tokratnimi prazniki kar za 20 odstotkov več nočitev, kot v enakem obdobju lani. Zasedenost vseh turističnih kapacitet je bila v tem času sicer 85-odstotna.

"Kar nas predvsem veseli pa je, da so se ne glede na krizo, ki še kar traja, vrnili Italijani, teh je bilo zlasti veliko v prvem delu praznikov; italijanski trg sicer ostaja za nas prvi trg," še dodaja Grziničeva.

Češnje že zorijo

Obalo je med prazniki znova napolnilo tudi veliko enodnevnih gostov, ki so si čas krajšali tudi s kolesarjenjem po zaledju ter obiskom Padne, kjer ta konec tedna poteka praznik oljčnega olja in bledeža z vrsto spremljevalnih prireditev (med drugim brezplačni vodeni ogledi vasi, galerije Božidarja Jakca in ogled cerkve Sv. Blaža).

Morje ima le 18 stopinj

Po podatkih oceanografske boje Vida ima sicer morje le dobrih 18 stopinj Celzija, a vseeno se najde kdo, ki zaplava, večina pa jih še ni zbrala poguma za skok v morje in se predvsem nastavljajo majskim sončnim žarkom. Številni so se odpravili tudi na sprehod po urejenih pešpoteh v zaledju obale, kjer že zorijo tudi češnje .

Komentarjev 2
  • dd1307 22:52 04.maj 2013.

    V sredo sem se kopal v Portorožu. Voda se mi je zdela toplejša od 18 stopinj. Očitno 18 stopinj potem sploh ni tako mrzlo. V vodi sem bil verjetno pol ure. Kar nekaj se jih je še s pomolov metalo. ...prikaži več Super!Btw, glede na divje parkirišče pri marini, ki nikoli ni polno, v sredo pa je skoraj bilo, so v Portorožu sigurno samo enodnevni gostje, ki zapravijo za pijačo in pico. Tako da turizem je v shitu. Logično, če nas pa privijajo z raznimi davki in trošarinami..da bi šli dohodki kam, kje pa..kaj takega pomislit je bebavo. Bebec izpade kdor reče, da bi morala biti 1000eur neto osnovna plača. Kaj sanjaš.. Uspešno oprani možgani v tej državi. Medtem je Janša spet napovedal kandidaturo..

  • 1111 14:12 04.maj 2013.

    ...hahahahaha...na obali...predvsem Portorožu so samo dnevni gosti, italjani, ljubljančani in ostali reveži slovenije...no, koliko ima obala koristi od praznikov?