Slovenija
19 ogledov

Morje lahko poplavi

(Foto: Saša Islamović) Žurnal24 main
V ponedeljek lahko v jutranjih urah morje poplavi nižje dele obale. Na zahodu in jugu države bo deževalo, drugod bo pretežnko oblačno.

Na Agenciji RS za okolje in prostor opozarjajo, da lahko jutri med 5. in 8. uro zaradi močnega južnega vetra na Jadranskem morju pride do povišanega plimovanja morja. Ob tem lahko morje poplavi nižje dele obale.

Podrobnejšo vremensko napoved spremljajte na vremenskem portalu vreme.net.

Na zahodu dež
Ponoči in jutri bo na vzhodu Slovenije deloma jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih in južnih, občasno pa tudi v osrednjih krajih, bo rahlo deževalo. Dež bo najmočnejši v Posočju. Zapihal bo južni veter, ob morju zmeren jugo.

Temperature se bodo zjutraj gibale med 6 in 12 stopnijami Celzija, najvišje dnevne pa med 9 in 15 stopinjami Celzija. Nekoliko topleje bo čez dan ob morju in na vzhodu države, kjer naj bi se živo srebro ustavilo okoli 18 stopinj Celzija.

Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?
V torek se bo dež prehodno razširil nad vso Slovenijo, v sredo dopoldne pa bo že večinoma ponehal. Še bo razmeroma toplo. V četrtek bo suho, v jutranjih urah pa se bo v nižinah zadrževala megla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.