Slovenija
43 ogledov

MORS: 380 praznih stanovanj

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Nepremičninski posvet v Portorožu. Pred novim nacionalnim stanovanjskim programom precej odprtih vprašanj. Rezerva tudi v praznih stanovanjih. Mors jih ima kar 380.

V Portorožu danes in jutri poteka 21. tradicionalni nepremičninski posvet Gospodarske zbornice Slovenije. Danes so med drugim pripravili okroglo mizo glede novega nacionalnega stanovanjskega programa, ki je nakazala precej odprtih vprašanj pred sprejemom.

Medtem ko je okoljski minister Roko Žarnić poudaril, da je treba vzpostaviti celovito stanovanjsko politiko s poudarkom na kakovosti bivanja in gradnje, je ljubljanski župan Zoran Janković izpostavil zamudno pripravo prostorskega načrta in zagotavljanje zemljišč za gradnjo.

Minister Žarnić priznava, da je pred svetom, ki pripravlja nov nacionalni program, veliko izzivov, meni pa, da je "precej rezerve tudi v praznih stanovanjih“.

Prazna državna stanovanja
Številne ima – kot je znano – v lasti tudi država. Danes smo dobili zaprošene odgovore s strani ministrstva za obrambo: na včerajšnji dan je imelo ministrstvo v upravljanju 380 nezasedenih stanovanj, od tega 50 v Ljubljani.

87 stanovanj je sicer uvrščenih na jesenski razpis za dodelitev pripadnikom slovenske vojske, od teh je 19 stanovanj v Ljubljani. Ostane torej 293 stanovanj. Od teh so na ministrstvu 26 stanovanj predvideli za prenos na stanovanjski sklad. Ostane še 267 praznih stanovanj.

Gre le za ministrstvo za obrambo. Pojasnila še zbiramo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.