Slovenija
20980 ogledov

Moški, ki je pomagal rešiti dečka, se je javil, to ga čaka

Reševanje otroka na Krvavcu PU Kranj
Policija bo za deset oseb, ki so sodelovale pri reševanju dečka, ki je zdrsnil s sedežnice, predlagala, da se jim podeli medalja policije za požrtvovalnost.

V reševanju dečka, ki je zdrsnil s sedežnice na Krvavcu, je včeraj sodelovalo deset oseb. Tri osebe so bile na sedežnici, sedem pa pod njo, so sporočili s Policijske uprave Kranj. "Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije. Zato bo Policijska uprava Kranj v skladu s Pravilnikom o priznanjih policije zanje predlagala podelitev medalje policije za požrtvovalnost, RTC Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec," so dodali. 

Moški, ki je včeraj skupaj z odraslo žensko ujel in dlje časa zadrževal otroka pred padcem v globino, se je policiji danes javil sam. S policije so sporočili, da gre za državljana Slovenije, ki je včeraj smučal na Krvavcu. Poleg njega in ženske je bila na sedežnici še deklica, ki je v okviru svojih zmožnosti pomagala držati otroka. 

Reševanje otroka na Krvavcu Slovenija Tako je potekalo dramatično reševanje dečka na Krvavcu

Sedem posameznikov je pod sedežnico z mrežo, ki se sicer uporablja za varovanje in ločevanje smučarskih prog, ustvarilo reševalno mesto. Med njimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči in policist. 

"Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo," so zapisali policisti.

Celotno reševanje je trajalo nekaj minut. Otrok je pri padcu z velike višine utrpel lažje poškodbe. 

Policisti so zadnji hip pred odhodom domov uspeli najti še žensko, ki je odigrala ključno vlogo pri reševanju. 

Reševanje otroka na Krvavcu Nesreča Slovenija Otrok na Krvavcu padel s sedežnice

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zdrej 08:48 14.februar 2020.

    Bravo za dobro in hitro reakcijo ter sodelovanje :-)

  • kapibara1 19:05 13.februar 2020.

    Pravilno so sklepali policaji, da gre za tuje turiste..