Slovenija
108 ogledov

"Moški z lučko preprečil še večjo katastrofo"

Nesreča na primorki
1/9
PGD Postojna
Po včerajšnji hudi prometni nesreči, je danes primorka zopet odprta. Na socialnih omrežjih številne zahvale moškemu, ki je mahal z lučko in preprečil nalet novih vozil.

Po sobotnem hudem verižnem trčenju, ki se je pripetilo na primorski avtocesti, so okoli polnoči odprli avtocesto, je STA izvedela na Prometno-informacijskem centru. Avtocesta je bila po naletu okoli 14. ure celo popoldne zaprta v obe smeri. Po zadnjih podatkih so v nesreči umrli štirje ljudje, okoli 30 je bilo ranjenih.

 PREBERITE:

Trčenje se je v gosti megli pripetilo med priključkom Senožeče in razcepom Nanos. Po podatkih policije se je nesreča zgodila zaradi slabe vidljivosti, neprilagojene hitrosti in prekratke varnostne razdalje.

Šlo je za doslej v Sloveniji najhujšo prometno nesrečo po številu udeleženih vozil. V več naletih jih je trčilo okoli 70 vozil, tudi štiri tovorna vozila in en avtobus.

Sodeč po opisovanju udeležencev nesreče bi bilo lahko udeleženih vozil v nesreči še več, če ne bi bilo nekaj pogumnih posameznikov, ki so prihajajoča vozila opozarjali pred naletom.

Zahvale na socialnih omrežjih

"Že dve uri stojimo na primorski avtocesti, ki je zaprta v obe smeri zaradi očitno zelo hude nesreče. Še večjo katastrofo je preprečil moški, ki je stal ob robu avtoceste in mahal z lučko, da naj ustavimo," je zapis Nine, ki ga je objavil spletni portal nacionalne televizije in se je po včerajšnji nesreči hitro širil po socialnih omrežjih. "Zaradi megle se ni videlo stoječe kolone. Ta človek je rešil življenje mnogim in preprečil še več mrtvih in ranjenih. Ker ne vemo, kdo je, lepo prosim, če se mu zahvalite v prispevku. Stal je v megli in dežju, da je pomagal. Hvala iz srca!"

Nekaj uporabnikov, je komentiralo, da gre za Primoža Pinteriča, ki se je na FB odzval z naslednjimi besedami: "Primož Pinterič NI mwž z lučko. Je pa Primož vesel, da ni on edini, ki je skakal po "cesti" in da se je najdu še en, ku je pametno odregairal!!! Mene lahko prepoznate po plešasti glavi v zelenem polovrju... Ta sem bil pa jaz."

Komentarjev 24
  • alibaba 15:27 01.februar 2016.

    Takole izgleda nalethttps://youtu.be/5pUvJCfRUUQhttps://youtu.be/Dtm7Yg-EJG8

  • alibaba 15:23 01.februar 2016.

    Je treba bit pripravljen na vse.Sam imam vedno spalko,dežni plašč,jopco iz flisa ,pa LED svetilko,nož... v avtu,za vsak slučaj.

  • asmas 06:49 01.februar 2016.

    Moški je Postojnčan.Ni pa mi jasni ZAKAJ MI ADMIN BRIŠE KOMENTAR ,KO POVEM IZ KJE JE JUNAK