Slovenija
76 ogledov

"Moški z vrečko posipal črepinje"

Črepinje Profimedias
Prebivalce Brilejeve so razburile črepinje na zelenici in zapis na Facebooku, da je črepinje namerno posipal moški z vrečko. Policija je moškega identificirala, a sam pravi, da je črepinje pobiral, saj se na zelenici igrajo tudi njegovi vnuki.

Stanovalce Brilejeve ulice v Ljubljani so vznemirile črepinje na igrišču in zelenici, kjer se gibljejo tudi otroci, potem ko se je na Facebooku razširil spodnji zapis, iz katerega izhaja, da naj bi črepinje nekdo namerno posipal naokoli. "Nekdo je prišel z vrečkami črepinj in jih posipal na okoli," piše v zapisu. Prav tako naj bi neznanec nastavil kose mesa s strupom in vabe za lisice proti steklini.

Posredovala je tudi policija, a iz pregledanega ne more zaključiti, kako so črepinje prišle na zelenico. "24. maja okoli 1.30 so policisti posredovali po obvestilu občana," je pojasnila Maja Ciperle Adlešič iz PU Ljubljana. "Občan je na površinah opazil osebo, ki naj bi nameščala steklo po igrišču."

Policija strupa in vab ni našla

Policisti so s pomočjo očividca izsledili 71-letnega moškega, ki pa je povedal, da je sam pobiral steklovino na površinah, kjer se igrajo tudi njegovi vnuki. "Na omenjenih površinah se namreč po njegovih navedbah zadržuje mladina, ki pušča steklovino," je še pojasnila Ciperle Adlešičeva.

O nastavljanju vab za lisice oz. strupa policisti niso bili obveščeni in jih na kraju tudi niso opazili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10