Slovenija
1145 ogledov

Mostarji podprli novo rešitev

Hotel Lucija Žurnal24 main
Krajani Mosta na Soči so na zboru krajanov množično podprli idejno rešitev načrta novega mostu.

Občina Tolmin je za prvi torek v aprilu sklicala zbor krajanov, na katerem so razpravljali in glasovali o idejni zasnovi novega mostu čez Sočo na Mostu na Soči, ki ga je pripravila družba TRIIIJE Trije arhitekti d. o. o. Za sklepčnost zbora se ga je moralo udeležiti najmanj sto ljudi s stalnim prebivališčem na območju Krajevne skupnosti Most na Soči. 

Na zboru so s 145 glasovi za in le dvema proti potrdili načrt. Osnutek idejnega načrta so si lahko ogledali že sredi marca, ko je bil ta predstavljen v Vodni hiši na Mostu na Soči. 

Novi most bo betonski, površinsko rastriran in pigmentiran v opečnati barvi, predvideva pa tri ločene pasove za vozila, kolesarje in pešce. "Avtomobilski promet smo omejili s polnim zidom in ga vizualno dejansko odrezali, pravzaprav se ne bo videl. In na rob mosta smo potegnili sprehajalce, pešce, turiste, rekreativce, kolesarje. To daje ta drugačen izgled mostu," je za Primorski val povedal Andrej Mercina, član projektantske skušine iz Biroja Triiije. 

Projektanti njegovo vrednost ocenjujejo na okoli 1,5 milijona evrov. Od tega bo približno polovico krila Direkcija RS za infrastrukturo, preostanek pa Občina Tolmin. Tomaž Willenpart, vodja Sektorja za investicije v ceste na Direkciji za infrastrukturo je dejal, da pred oktobrom 2020 izvedba najbrž ne bo stekla, "če še vedno velja, da gradimo med oktobrom in majem".  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.