Slovenija
192 ogledov

Mož Dimičeve prodal svojo polovico hiše

hi%C5%A1a Simona Dimic Žurnal24 main
Roman Horvat, življenjski sopotnik Simone Dimic, nekdanje vodje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja, ni več polovični solastnik hiše v Murglah, ki sta jo s posojilom NLB kupila leta 2009.

Po poročanju Dnevnika je Roman Horvat svoj polovični delež prodal očetu Simone Dimic Viktorju Dimicu. Koliko je odštel za delež, ni znano. Bo pa moral najverjetneje novi lastnik skupaj z lastništvom prevzeti tudi za okoli pol milijona evrov hipotek.

Odločitev za prodajo ostaja neznanka

Zakaj se je Horvat, ki ima sicer že vrsto let stalno bivališče v Dubaju v Združenih arabskih emiratih, odločil za prodajo svojega deleža hiše, ni znano. Že v začetku leta pa je v javnost pricurljala informacija, da mu grozi rubež polovice hiše zaradi dolga 17.600 evrov, a je upnik izvršbo pozneje umaknil, še piše Dnevnik.

Do luksuza na lahek način

Luksuzna hiša z bazenom Horvata in Dimičeve v Murglah je bila osrednja točka afere pred dobrim letom. Dimičeva in Horvat naj bi namreč v obnovo na sporen način vključila delavce Vegrada, ki so se v Murgle vozili z gradbišča Celovški dvori.

Sporno je bilo tudi izredno ugodno posojilo v vrednosti kar 350.000 evrov, ki ga je Dimičeva dobila pri NLB "za nakup" hiše. Poleg hipoteke pri banki NLB sta Horvat in Dimičeva lani najela še 130.000 evrov težko posojilo pri NKBM. Tokrat je obrestna mera relativno normalna: šestmesečni euribor z letnim pribitkom 2,9 odstotka. Posojilo zapade leta 2036.

Komentarjev 4
  • dragec 08:45 21.november 2012.

    kako ga "mutijo".

  • Scott 19:45 20.november 2012.

    To je tisti tip,ki je pahorjevi vladi prav drago prodajal letalske karte in služil naš davkoplačevalski denar.?

  • drmr1980 17:42 20.november 2012.

    Tako je, tukaj v deželici živimo sami pošteni brezmadežni ljudje.Take svinjarije se dogajajo samo v tujini...