Slovenija
19 ogledov

Možna koalicija s Kanglerjem

“Uvrstil se bom v drugi krog. Imeli bomo vsaj deset mestnih svetnikov,” napovedu Žurnal24 main
Bojan Horvat. Mestni svetnik, direktor in kandidat SD za župana Maribora.

Ali bi poročali istospolno usmerjene pare, če bi bil sprejet družinski zakonik?
Da.

Za kakšno davčno stopnjo nepremičnin se boste zavzemali v Mariboru, če boste župan?
Progresivno z olajšavami za socialno šibke.

Ali je katera lista ali stranka na ravni lokalne politike, s katero ne bi stopili v koalicijo?
Glede na to, da smo odprta stranka, ne vidimo nobenih ovir, da bi sklepali koalicijo s tistimi, ki podobno razmišljajo oziroma kjer najdemo skupne točke. Odporov do posameznikov nimamo.

Torej ostaja možnost, da bi šli v koalicijo s Francem Kanglerjem in njegovo stranko SLS?
Tudi ta možnost ni izključena.

Koliko podžupanov bi imeli?

Razmišljamo, da bi imeli do dva podžupana.

Boste lahko kot kandidat iz največje vladne stranke, če boste izvoljeni za župana, dokaj hitro izboljšali dialog med Mariborom in Ljubljano?

Odločil se je za politiko
Bojan Horvat. “Človek se pač odloča o nadaljnji poti v življenju in jaz sem se že pred nekaj časa odločil, da se podam v politiko,” pravi kandidat SD za župana Maribora. Horvat, star 52 let, se prvič podaja v županski boj. Njegov zdajšnji delodajalec je Elektro Maribor.

Z vlado in drugimi državnimi institucijami je treba iskati dialog in ne konfrontacij, tako kot je bilo to v navadi večkrat v preteklosti. Ko je vzpostavljen pristen kontakt, stvari lažje in hitreje stečejo. Mislim, da se bo dalo stvari v mestu hitro izpeljati, ko bomo prevzeli vodenje Maribora.

Kaj konkretno boste naredili, da boste oživeli staro mestno jedro?
Maribor je zaspano mesto, ob sobotah in nedeljah že nekaj časa. Tudi popoldne, ko je konec služb, je mesto prazno. Če želimo to spremeniti, moramo v mesto pripeljati nove vsebine in ustvariti posebne pogoje. Tam, kjer je občina lastnica lokalov, bi dali prostore v najem brezplačno ali z res nizko najemnino.

Precej prahu je nedavno dvignila novica, da naj bi vlada vašega strankarskega kolega Pahorja v uporabo brezplačno dobila avtomobile BMW. Bi kot župan takšno donacijo sprejeli?

Ne bi je sprejel. Ideja je pač neka marketinška poteza.

V mestnem odboru SD je čutiti razhajanje med mestnimi svetniki in poslanci v državnem zboru, ki prihajajo iz Maribora. Kako to, da ste poslance na vaši listi za mestni svet uvrstili na neizvoljiva mesta? Jim ne zaupate več?

To ni stvar nezaupanja ali zaupanja. Mi pač nismo za podvajanje funkcij. Poslanci so se skupaj z nami odločili, da bodo napisani na zadnjih treh mestih. V naši stranki ni nikoli diktata za posamezne odločitve. Razhajanj pa ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.