Slovenija
16 ogledov

Mramor pojasnjuje, zakaj DUTB potrebuje 50 mio

DUTB Anže Petkovšek
DUTB bo zaradi pripojitve Probanke in Factor banke potrebovala še dodatnih 50 mio evrov. Mramor: Potrebno bo manj, kot je bilo prvotno predvideno.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) zaradi pripojitve Probanke in Factor bank, ki bi že morale biti v likvidaciji, potrebuje dodatnih 50 milijonov evrov proračunskega denarja, je v ponedeljek poročal Siol. 

Minister za finance Dušan Mramor je danes poudaril, da je bila za Probanko in Factor banko odobrena dokapitalizacija s strani Evropske komisije.

V rezervi 76 mio evrov

"Dokapitalizacija ni bila narejena v celotnem znesku, za Probanko je bila za 60, za Faktor Banko pa za 16 milijonov nižja, kot je bila prvotno mišljena," je povedal na novinarski konferenci po seji vlade. "Ocenjuje se, ali je potrebno do teh 76 milijonov evrov še določen del dokapitalizirati, po sedanjih izgledih kaže, da bo potrebno manj, kot je bilo prvotno predvideno."

Luknja bo znana maja

Denar bo morala v obliki dokapitalizacije prispevati država, sicer bo DUTB insolventna. Končna višina luknje v kapitalu DUTB naj bi bila znana maja, ko bo končano vrednotenje sredstev obeh bank. Pri tem so revizorji Pricewaterhouse Coopers in Deloitte po navedbah portala odkrili, da bo morala DUTB oblikovati dodatne rezervacije v skupni višini do 40 milijonov evrov.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
  • dragec 09:59 21.april 2016.

    DUTB - POTEGAVŠČINA SDS IN TAKRATNEGA PARLAMENTA

  • malonaokoli 06:59 21.april 2016.

    zakaj...za svetovanje vendar !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:55 20.april 2016.

    50 milijonov zato ker spet niste pravilno računal. In to se ponavlja v nedogled. Nikol ne izračunate tko k je treba, vedno je treba kasnej dodajat.