Slovenija
76 ogledov

Mramor slab zgled državljanom

Dušan Mramor Anže Petkovšek
Finančni minister Dušan Mramor bi zaradi afere z dodatki za stalno pripravljenost moral odstopiti, je prepričanih skoraj 60 odstotkov vprašanih v tokratni anketi Dela.

Če bi se znašla v vlogi premiera Mira Cerarja, bi odstop odstop ministra za finance Dušana Mramorja sprejela večina anketirancev, kar 71 odstotkov, je pokazala zadnja anketa Dela. Kot navajajo v Delu, odstopa ne bi sprejeli le podporniki SMC. 

Velika večina, 67 odstotkov anketirancev, potezo premierja Cerarja, ki ni sprejel Mramorjevega odstopa, ocenjuje kot slabo. Da je bila odločitev dobra, jih meni le 20 odstotkov.

Dušan Mramor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Mramor slab zgled drugim 

Na Delu jih je zanimalo tudi, kaj bi moral v tem primeru storiti Mramor, kot pomebmen faktor pri uvedbi omenjenih dodatkov. 

Da bi moral Mramor odstopiti, ker je prekršil zakon in je zato slab zgled drugim funkcionarjem in državljanom, se je strinjala večina, kar šesteset odstotkov.

Slaba tretjina jih meni, da Mramorju ni treba odstopiti, a mora vrniti ves denar, štiri odstotke ljudi pa je prepričanih, da finančnemu ministru ni treba odstopiti, ker da je to bila napaka, ki se je zgodila, ko je bil še v službi na fakulteti in ne na ministrstvu.

Maja Makovec Brenčič | Avtor: Državni zbor Državni zbor
Kljub temu da je velika večina anketirancev prepričanih, da bi moral biti minister za finance sankcioniran z odstopom, jih 43 odstotkov meni, da Mramor dela dobro, 38 odstotkov pa, da dela slabo.

Mramorjevo delo označujejo za uspešno predvsem podporniki SMC, SD in anketiranci z višjo ali visoko izobrazbo. 

Odstopiti bi morala tudi ministrica 

Anketiranci menijo podobno o ministrici za izobraževanje Maji Makovec Brenčič. Skoraj 60 odstotkov vprašanih jih namreč meni, da bi morala odstopiti in vrniti ves denar, ki ga je prejela kot dodatek za stalno pripravljenost, ko je bila zaposlena na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, četrtina pa, da ji ni treba odstopiti, a naj vrne vse dodatke.

Komentarjev 15
  • nostradamus 10:35 26.januar 2016.

    ne jamram ampak dopuscam in zagovarjam - to bi moralo pisati saj nam je vsem kristalno jasno

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:13 26.januar 2016.

    Ja res je..oboji izhajajo iz komunistične partije. Tud Janša je komunist ker mu je to koristil. Sam zdej ga je tega sram. Pač preoblečen komunist ki ravno tako kot ostali komunisti terja da ga država ujčka na račun drugih.

  • malonaokoli 08:01 26.januar 2016.

    Kakšne koristi imajo davkoplačevalci z Ekonomsko Fakulteto...ko beremo o ponarejenih diplomah, magisterijih, študentih ki to niso, špekulacijah, prevarah, nagradah in na koncu za vso to dobro preplačano elito znanja državljani dobimo managerje, ki se drenjajo med sodno dvorano in zaporom, ...prikaži več zaradi strokovnih napak.