Slovenija
15 ogledov

Mramor: Za upokojence nimamo dodatnih 30 do 45 milijonov

Desus, stranka, Anže Petkovšek
Poslanska skupina DeSUS je ob obravnavi predloga novele zakona o izvrševanju proračuna ostala brez zadostne podpore koalicijskih partneric, naj se v letu 2015 zaradi ugodnih gospodarskih gibanj izvede izredna uskladitev pokojnin.

Pokojnine in drugi prejemki se zaradi varčevalnih ukrepov države niso v polni meri usklajevali že od leta 2010, je spomnil Uroš Prikl (DeSUS). A ker se za leto 2014 obeta več kot 2,5-odstotna gospodarska rast, so v DeSUS predlagali, naj se letos pokojnine ustrezno zvišajo.

Finančnega ministra Dušana Mramorja je ta predlog presenetil in zaskrbel. "Za tak udar na proračun v zadnjem trenutku ni prostora," je bil kritičen do predloga koalicijske partnerice.

Po njegovih izračunih bi to pomenilo 30 do 45 milijonov evrov dodatnih proračunskih odhodkov, za katere pa ne ve, kje bi jih lahko vzeli, saj v pred tem obravnavanem predlogu rebalansa letošnjega proračuna za kaj takšnega ni nobenega prostora.

"S tem dopolnilom se ruši rebalans. In ne le to, ruši se zagon, ki smo ga doživeli v Sloveniji in ga bomo lahko tudi naprej, če bomo pametno delali," je dejal Mramor.

Komentarjev 7
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:22 18.februar 2015.

    "bomo višal ko bomo imel več prihodkov", "bomo višal ko bo gospodarska rast", "bomo višal ko bomo imeli še več prihodkov", "bomo višal ko bo še večja gospodarska rast" ....same obljube so jih teh trapastih politikov. Obljubljajo pol pa ne ...prikaži več nardijo. Pa za koji k.... greš pol sploh neki oblublat če tega ne mislš izvest... komu na čast? piz.... to me pa najbl razp.....

  • edvard 11:05 18.februar 2015.

    Gospod Mramor, 40 let sem plačeval v vašo blagajno brez dna prispevke za mojo penzijo, penzijo hočem sedaj in ne čez 10 let ko me ne bo več. Ne mešate penzionistov z javnimi uslužbenci, oni šele delajo-vplačujejo za svoje penzije, ...prikaži več mi smo pa vam denar na žalost že dali.

  • dragec 09:56 18.februar 2015.

    Karrrrrel, menjaj vlado, takoj