Slovenija
201 ogledov

Mraz, odpadajo izolacijske plošče, v kleti vse plesni ...

stanovanja sklada v Borovnici
1/19
Bralka
Najemniki stanovanj v Borovnici, ki so v lasti državnega stanovanjskega sklada, so nam poslali kup pritožb: da v garaži odpadajo izolacijske plošče, da se nekaterih stanovanj pozimi ne da segreti, da je v garažah tako vlažno, da plesni vse, kar imajo v kleti.

V zvezi z odpadanjem izolacijskih plošč na stanovanjskem skladu pravijo, da se je zgodil le en škodni primer in da so majhno škodo poravnali iz zavarovalne police, so pa pri izvajalcu dela reklamirali in ta je, pravijo na skladu, plošče namestil nazaj in opravil kontrolo tudi na drugih delih garaže ter odpravil opažene nepravilnosti. Stanovalci pa pravijo, da plošče še odpadajo, da je nazadnje odpadla na številki 19 in da so imeli za zdaj srečo, da niso na nikogar padle.

Na skladu priznavajo, da so imeli v nekaj primerih lani najemniki težave z ogrevanjem, a so bili v večini primerov neodzračeni radiatorji. Imeli so tudi dve reklamaciji, pri eni je bil vgrajen premajhnen radiator, drugi stanovalec pa je trdil, da stanovanja ne more segreti nad 20 stopinj. Na skladu pravijo, da so radiatorji dovolj veliki, saj je bila velikost določena na podlagi izračuna, poleg tega pa mora biti še deset do 20 odstotkov rezerve, saj so najnadno povečali debelino toplotne izolacije in namesto dvoslojnih oken namestili troslojna. So pa naročili še dodatne študije, a kot kaže, pravijo na skladu, je razlog način uporabe stanovanja s strani najemnika. 

"Neumnost, vsak zna odpreti radiator"

"To je popolna neumnost, vsak zna odpreti radiator na maksimum," pravi bralec, ki živi v tem stanovanju. Njemu so povedali da so ugotovili več sistemskih napak, da bodo kurjača poslali na dodatno izobraževanje, saj gre za zahtevno novo kotlovnico. Izhodna temperatura vode pri minus deset stopinjah zunanje temperature bi morala biti namreč okrog 80 stopinj, a je bila le 55 stopinj, pravi bralec. Poleg tega bodo v šest stanovanj montirali dodatne senzorje temperature. "Če ne znam uporabljati stanovanja, zakaj vse te meritve," pravi bralec. 

V kleti vse splesni

stanovanja sklada v Borovnici | Avtor: Bralka Bralka
Na skladu priznavajo tudi težave s plesnijo, ki so se pojavile avgusta, razlog pa je bila po njihovo visoka zunanja vlažnost in to, da nekateri najemniki shrambo s kartonom ali plastiko zaprejo ali pa založijo odprtine za dotok zraka, plesen pa da se je pojavila predvsem na čevljih ali tekstilu. Bralec pravi, da so zračniki skoraj brez izjeme nezaloženi in da plesni v kleteh vseh stavb, ne le čevlji, ampak tudi na primer sedež kolesa. 

Trdi še, da problem rešujejo tako, da od sedmih zvečer do zjutraj ventilirajo klet, stanovalci pa plačujejo elektriko za to, namesto da bi klet izsuševali. Na skladu trdijo, da dodatnega prezračevanja niso uvedli, saj to zaradi visoke vlage v okolju ne bi pomagalo in zato tudi ni bilo dodatnih stroškov za elektriko, a bralec trdi, da ventilacija na polno dela vsako noč. 

Os, ki motijo stanovalce, podjetje za dezinsekcijo ni našlo

stanovanja sklada v Borovnici | Avtor: Bralka Bralka
Stanovalci naj bi imeli težave tudi z osami in golobi. Na skladu pravijo, da je to "normalen pojav, če je objekt umeščen v takšno naravno okolje z veliko zelenja in živih bitij". Julija so sicer v Borovnico napotili podjetje za dezinsekcijo, vendar zaradi nizkih temperatur izvajalec ni mogel odkriti mest, kjer gnezdijo ose. Stanovalec pravi, da ima osja gnezda na vsakem vogalu in da v njihov blok ni prišel nihče. 

Komentarjev 18
  • miro 18:18 24.oktober 2014.

    šlamparija nad šlamparijami , nevem kako so lahko dali vselitveno dovoljenje. BOGNEDAJ DA PRIDE DO TAKIH POPLAV KOT SO ŽE BILE par let nazaj. Verjemite mi da bojo vsi novi bloki plaval pa ne samo v kleteh in garažah.

  • Nightrider 17:42 24.oktober 2014.

    in žališ prebivalce !!!!! In kot petič sem zelo vesel da se nisi preselil v naše kraje kajti takih negativcev tukaj resnično ne potrebujemo. Vse dobro ti želim.

  • Nightrider 17:40 24.oktober 2014.

    @mijaliza sicer ne vem kje živiš ampak predvidevam da moraš živet v kakšni Rožni Dolini v kakšni vili in ne vidiš dalje kot od svojega nosa kajti tvoja razgledanost je na višku, ne zastopim pa zakaj hudiča si sploh ogleduješ ...prikaži več stanovanja na "kmetih" če si že stacioniran na elitni lokaciji vsaj predvidevam tako ker si očitno pravi poznavalec elitnih lokacij. kot drugo jaz že celo življenje živim v Borovnici in sem tudi ponosen Borovničan in za to mi ni jasno kje so ti zastoji o katerih si pisal ????? In tudi kar se tiče ceste je veliko veliko boljša kot marsikatera v Ljubljani ampak seveda zate ki živiš na elitni lokaciji je samo perfektna cesta dovolj dobra in ki jo prevlečejo z novim asfaltom vsako leto na novo. Kot tretje kar se tiče ropota vlakov tukaj je malo resnice kajti od žledoloma naprej vozijo dizelske lokomotive ker je pač žledolom polomil električno omrežje in tako bo dokler se proga ne povrne v prvotno stanje. In kot četrto kdo sploh si ti da pišeš o krajih ki jih ne poznaš