Slovenija
1 ogledov

Mrzlo bo, a brez snega

Sneg Reuters
Konec prihodnjega tedna ohladitev, vendar večjih količin snega ni pričakovati.

"Že v četrtek bo manj stopinj kot sedaj, občutneje hladneje pa bo od petka dalje," pravi dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (ARSO). Resnih obetov za sneg po nižinah glede na trenutno dostopne meteorološke podatke ni. "Meja sneženja bo sicer precej nizko, vendar ni videti večjih padavin in če ni padavin tudi snega ni."

Zmerno jasno do oblačno

Popoldne bo po podatkih agencije v jugozahodni in deloma v osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, v osrednji in ponekod v zahodni in jugovzhodni Sloveniji bo pihal jugozahodni veter, na jugozahodu pa bo občasno tudi rahlo deževalo ali rosilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 15 stopinj Celzija.

Jutri bo v vzhodnih krajih delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v alpskih dolinah okoli 0, na Primorskem do 11, najvišje dnevne pa od 8 do 13, v vzhodnih krajih in ob morju do 16 stopinj C.

V sredo dež

V torek bo na vzhodu delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo, veter bo popoldne slabel. Dež se bo na zahodu krepil in popoldne širil nad osrednjo Slovenijo. V sredo se bo postopno razširil nad vso državo, pogosteje in bolj bo deževalo na zahodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.