Slovenija
4102 ogledov

Muhasti april še ni rekel zadnje besede

dež Profimedia
V naslednjih dneh lahko pričakujemo spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi padavinami.

Začetek zadnjega aprilskega tedna je zaznamovalo precej deževno in turobno vreme, ki se bo nadaljevalo tudi do večera. Tako bo popoldne oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Vmes bo lahko prišlo tudi do nastanka posameznih neviht. Zapihal bo severni veter, popoldanske temperature pa se bodo gibale med 8 do 15 °C, so zapisali na Arsu.

Ponoči bo dež ponehal in od zahoda se bo prehodno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 3 do 7, v alpskih dolinah okoli 1 °C. Jutri zjutraj nas bo po nekaterih nižinah spremljala megla. Čez dan bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 °C.

Vreme še naprej spremenljivo

"V petek in soboto bo nad jugozahodno Evropo vztrajal višinski greben, atlantski frontalni valovi pa bodo bolj severno. Od nedelje naprej bodo naši kraji pri tleh v območju enakomernega zračnega tlaka, v višinah pa se bodo v zahodno in severno Sredozemlje spuščali višinski valovi hladnega zraka, ozračje bo bolj labilno," napovedujejo pri Arsu.

Dež | Avtor: Epa Epa
V petek kaže na spremenljivo oblačno in večinoma suho vreme. V soboto in nedeljo lahko pričakujemo deloma sončno in nestanovitno vreme, povečala se bo tudi verjetnost za plohe in nevihte. V ponedeljek in torek kaže na sončno vreme z nizko verjetnostjo za padavine. Temperature bodo do sobote naraščale, ko bo jutranja temperatura okoli 8, popoldanska pa okoli 20 °C, nato pa bodo popoldanske temperature kakšno stopinjo nižje.

Maj v znamenju hladnejših faz

Čez prvomajske praznike bodo pihali bolj sveži severni do severovzhodni vetrovi, na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najbolj sprejemljivo bo v nedeljo, ko bodo popoldne nastajale krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Po prvomajskih praznikih bo nad našimi kraji izrazit zahodni zračni tok, kar pomeni toplejše, a ne suho vreme. Naše kraje bodo pogosto prehajale atlantske motnje. Za zdaj pa kaže, da bomo tudi po 10. maju imeli hladnejše faze, "zato maj zaenkrat ne izgleda kot izrazito topel mesec," so napovedali na vremenskem portalu Ciklon.si.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.