Slovenija
32 ogledov

Murphy v domači kuhinji

Glavni Murphyjev zakon: Če gre kaj lahko narobe, bo tudi šlo narobe. (Foto: Maja Žurnal24 main
Predavanje. Nelogični pojavi. Zakaj se zdi, da kruh vedno pade na namazano stran.

“Zakaj kruh, namazan s pašteto, vedno pade na namazano stran? Ali je res, da lahko topla voda zmrzne hitreje kot hladna? V kuhinji se nam včasih zdi, da se dogajajo povsem nelogične stvari. Pa je to res? Na predavanju z naslovom Murphy in logika v domači kuhinji, ki ga bo vodil Jure Pražnikar, bomo poskušali pokazati in dokazati nekatere vsakdanje, a povsem nelogične pojave,” napoveduje Martina Marušič Kos, samostojna strokovna delavka Primorskega inštituta za naravoslovne in tehnične vede Univerze na Primorskem (UP).

Enkrat na mesec
Predavanje bo jutri ob 11. uri v mali predavalnici Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije UP (Famnit) na Glagoljaški ulici 8 v Kopru. “Na Famnitu znova pripravljamo cikel sedmih predavanj, ki laikom zanimivo in razumljivo predstavljajo matematične probleme in vprašanja,” pravi Marušič Kosova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.