Slovenija
105 ogledov

Mussomeli: Janković nima dosjeja

Joseph Adamo Mussomeli. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
ZDA naj bi v času predvolilne kampanje pred volitvami v Sloveniji opozarjale zaveznice v Natu o sumljivih povezavah ljudi okoli Zorana Jankovića z mamilarsko mafijo, imele naj bi celo dosje o njem, pravijo viri. A ameriški veleposlanik trditve o dosjeju označuje za "nore".

Ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli je ob robu poslovnega zajtrka v organizaciji Ameriške gospodarske zbornice zatrdil, da trditve neimenovanih virov o obstoju posebnega Jankovićevega dosjeja, povzetih s strani Požareporta, ne držijo.

"To je noro. Kaj takega ne obstaja," je bil po pisanju MMC kategoričen veleposlanik.

Viri iz diplomatskih krogov so sicer za Požareport še dejali, da naj bi Slovenska obveščevalna služba (Sova) po volitvah ujela sporočila ameriškega veleposlaništva v Ljubljani, ki naj bi bila izrazito nenaklonjena Jankoviću.

Mussomeli je po drugi strani danes zatrdil, da je v svojih zadnjih sporočilih State Departmentu pojasnil, da je Slovenija pod velikim pritiskom in da potrebuje mir in nevmešavanje.

MZZ zanika navedbe o drugem obisku

Veleposlanik v ZDA Roman Kirn naj bi bil po ponedeljku še drugič poklican na pogovor na ameriško zunanje ministrstvo v Washingtonu, še poroča Požareport. Spomnimo, Kirnov prvi obisk je sovpadal z burnimi odzivi na govor predsednika borčevske organizacije Janeza Stanovnika v Dražgošah, na kateri je ostro napadel domnevno vtikanje ameriškega veleposlanika Josepha Mussomelija v slovensko notranjo politiko. A na MZZ so za Žurnal24 povedali, da o morebitnem novem obisku niso obveščeni.

Še eno trditev Požareporta, da so ZDA zaradi ohlajenih odnosov odpovedale predvidene konzultacije dosedanjega zunanjega ministra Samuela Žbogarja pred njegovim odhodom na novo delovno mesto vodje urada Evropske skupnosti na Kosovu, pa so na MZZ zavrnili z besedami, a Žbogar v prihodnjih tednih ni načrtoval obiska Washingtona. Kot še dodajajo, bo Žbogar v novi funkciji najprej odpotoval na priprave v Bruselj in ne na Kosovo.

Komentarjev 39
  • Tupamaros 13:18 16.januar 2012.

    izRODEK, Tvoj nickname te pravilno opisuje. Pravi si človeški izrodeki.

  • Tupamaros 13:14 16.januar 2012.

    Ima ga ima! Za US of A verjetno nepomemben. Vendar ga ima, tako kot tudi vsi mi. rojeni še v času FLRJ in SFRJ.

  • privat 07:18 14.januar 2012.

    imajo prav cia agentje..vse je svetovna politika pa tudi to kar mi volimo! Beograd pa ima negativno politiko do našega prijateljstva do Yejnkijev...zato lahko pomeni Janković tudi Slovenski nagib k neki večji povezavi z rusijo! Vseeno pa pravim ljudstvo je ...prikaži veče odločilo in tako naj bo!