Slovenija
31 ogledov

Mussomeli klican na zagovor

Jospeh Musomelli You tube
Slovensko zunanje ministrstvo zaradi prisluškovalne afere, ki jo je sprožilo razkritje Edwarda Snowdna, na pogovor povabilo ameriškega veleposlanika.

Generalni direktor Direktorata za bilateralo na zunanjem ministrstvu Marjan Cencen je v pogovoru z veleposlanikom Josephom A. Mussomelijem izrazil zaskrbljenost glede poročanja medijev o aktivnostih ameriške Agencije za nacionalno varnost in poudaril, da Slovenija od prijateljske in zavezniške države pričakuje pojasnila o resničnosti medijskih navedb.

Prisluškovalne naprave in infiltracija v medmrežje

V zadnjih dneh Evropo razburjajo nova razkritja o spornem ameriškem vohunjenju. Že v soboto je nemški časnik Der Spiegel razkril, da ZDA prisluškujejo institucijam Evropske unije. NSA naj bi v prostorih predstavništva EU v Washingtonu namestila prisluškovalne naprave ter se infiltrirala v računalniško omrežje. Na enak način so se ameriški obveščevalci lotili tudi predstavništva EU pri ZN v New Yorku.

Tarče nadzora danes zelo besne

Britanski časnik Guardian pa je v ponedeljek objavil tajni dokument iz leta 2010, ki razkriva, da je Agencija za nacionalno varnost za "tarče" nadzora označila 38 veleposlaništev in misij evropskih in drugih držav. Med tarčami so se med drugim znašle Francija, Grčija in Italija, pa tudi nekatere ameriške zaveznice zunaj Evrope - Japonska, Mehika, Južna Koreja, Indija in Turčija.

Dokumente je medijem posredoval nekdanji pogodbeni sodelavec ameriških obveščevalnih služb Cia in NSA Edward Snowden.

Komentarjev 3
  • privat 20:34 23.avgust 2013.

    kaj pa lahko slovenija stori z ameriko??? Nič...zdaj pa je še vprašanje kaj vejo amerikanci o sloveniji.

  • Maxximus 21:17 05.julij 2013.

    "pogodbeni sodelavec ameriških obveščevalnih služb"...jaooo :)) Pogodbeni tajni agent al kako?? :)))))) Only in America

  • ac-dc 18:28 02.julij 2013.

    Si kar predstavljam ta zagovor:Gospod veleposlanik. Saj ne, da bi hoteli kaj slabega, amak, khm khm...saj veste. formalnost pač. Bi morda kavico? In kako kaj žena in otroci. Pa pozdravite predsednika.