Slovenija
43 ogledov

Mussomelijev naslednik se je že spoznal z mladim poslancem

Brent Hartlej state department
Ameriški diplomat še ni spoznal predsednika države ali predsednika vlade, prvi vtis o Sloveniji pa mu je ponudil eden namlajših poslancev.

Čez nekaj tednov se bo v Ljubljano preselil Brent Hartley, novi veleposlanik Združenih držav Amerike (ZDA), ki bo na tem mestu nasledil dosedanjega veleposlanika Josepha A. Mussomelija.

Ob nastopu nove službe bo predsedniku države Borutu Pahorju prinesel poverilno pismo in se s tem z njim tudi prvič srečal.

Prvi Slovenec ga je že spoznal

Za zdaj s Hartleyem po naših informacijah še nihče od predstavnikov vlade, politike, ostalega državnega vrha ali celo gospodarstva ni navezal nekega posebnega stika oziroma se z njim pogovarjal o njegovih pričakovanjih od življenja v Sloveniji. A vsaj prvi vtis o Slovencih, naših navadah, željah in načrtih za prihodnost je Hartley nedvomno že dobil. Pred dnevi se je namreč nasploh prvič sploh rokoval s predstavnikom slovenske politike, oblasti.

Kot prvi Slovenec dosedaj je namreč Hartleya pred dnevi uradno in osebno spoznal eden najmlajših poslancev državnega zbora iz vrst koalicijskih Socialnih demokratov (SD) Matjaž Nemec.

"Poslanec se je odzval na pobudo ameriškega zunanjega ministrstva ter se srečal s predstavniki ministrstva, ki delujejo na vsebinah z območja regije, v okvir katere sodi tudi naša država. Tema bilateralnega srečanja je bila krepitev sodelovanja med državama. Menimo, da lahko tovrstna srečanja še dodatno pripomorejo k utrjevanju zavezništva in sodelovanja med državama na različnih ravneh. Ob robu obiska zunanjega ministrstva se je spoznal z bodočim veleposlanikom ZDA v Sloveniji,  prav tako pa je poslanec obiskal slovensko veleposlaništvo v Washingtonu ter se z veleposlanikom pogovarjal o možnostih boljše prepoznavnosti naše države v ZDA," pojasnjujejo v SD.

O čem sta govorila?

Uradno sicer ni znano, o čem sta se Nemec in Hartley pogovarjala v prostorih ameriškega zunanjega ministrstva oziroma koliko časa je trajalo njuno srečanje. Nedvomno pa lahko prav ta prvi vtis, ki si ga je Hartley ustvaril med njunim pogovorom, pomembno vpliva tudi na bodoče odnose med njim in slovenskim državnim vrhom oziroma Hartleyevo zaupanje v Slovenijo nasploh.

 

 

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:26 13.december 2014.

    naj kr počaka mal ..sej ne rabmo takoj skočt k njemu k da bi bli njihovi podložniki.

  • Filipka 20:19 13.december 2014.

    Nevem, zakaj je to zdaj kar naenkrat pomembno, če sta se enkrat že celo srečala. Meni se novica ne zdi nič novega, spektakularnega ali da bi prinesla kaj pretresljivega.