Slovenija
36 ogledov

Na avtobusih brezplačni internet

Veolia Katarina Pernat
Avtobusni prevoznik Veolia Transport Slovenija svojim potnikom odslej v 25 avtobusih v regionalnem avtobusnem potniškem prometu omogoča brezplačen dostop do interneta.

Kot so sporočili iz družbe, so vsi avtobusi z brezplačnim dostopom do interneta označeni s posebno WiFi nalepko, po kateri jih lahko potniki prepoznajo.

25 avtobusov opremljenih z WiFi

V Veolii so že konec lanskega leta ob povečanem številu dijakov in študentov na regionalnih avtobusih izvedli testni projekt in na treh avtobusih potnikom ponudili brezplačen internet. Zaradi pozitivnega odziva so se odločili, da storitev razširijo na dodatne avtobuse.

Letos so dostop razširili na skupaj 25 avtobusov regionalnega potniškega prometa in tako potnikom omogočili novo izkušnjo potovanja z avtobusom. Kot ob tem poudarjajo, je tako vožnja za potnike bolj zanimiva, čas potovanja lahko koristno porabijo ali pa si ga krajšajo na tablicah, pametnih telefonih in prenosnikih.

Na 25 avtobusih je nameščena centralna enota mobilnega interneta, ki omogoča istočasen dostop do mobilnega interneta za 50 potnikov. Hitrosti prenosa podatkov so do 20 megabajtov na sekundo, dostop pa je omogočen brez gesla.

Avtobusi z brezplačnim dostopom do interneta vozijo na linijah regionalnega prometa, in sicer 15 avtobusov družbe Veolia Transport Dolenjska in Primorska ter deset avtobusov družbe Veolia Transport Štajerska.

"S tem projektom smo na slovenski trg želeli uvesti tehnični standard, ki ga naša skupina omogoča že več milijonom uporabnikov po vsem svetu in tako nadgraditi potovalno izkušnjo za naše potnike," je povedal predsednik uprave Bo Karlsson.

Potovanje z avtobusi želijo narediti privlačnejše

Vodja projekta Borut Smogavec je ob tem dodal, da želijo s projektom zagotoviti, da potovanje z avtobusi ostane privlačna in konkurenčna alternativa prevoza, saj brezplačen dostop do interneta na avtobusu pomeni bistveno prednost pred potovanjem z avtomobilom.

"Potniki so ga v testni fazi pozitivno sprejeli. Istočasno pa je dostop do interneta pomemben tudi za turiste, ki lahko podatke preverjajo ali pridobivajo med samo vožnjo. Projekt vsekakor nameravamo razvijati dalje," je napovedal Smogavec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.