Slovenija
13664 ogledov

Vreme jo je hudo zagodlo bazenom

Zunanji bazeni Sava Hotels & Resorts
Toplo vreme je razveselilo upravljalce in lastnike javnih bazenov in kopališč, ki so doslej imeli zelo slab obisk.

"V letošnji sezoni beležimo manj kopalcev kot lansko sezono v istem času, in sicer smo v lanski sezoni imeli v istem časovnem obdobju približno 40 odstotkov več kopalcev," razlaga Jure Zadnikar, vodja poslovnih in tehničnih procesov Gorenjske plaže, priljubljenega bazenskega kompleksa z ogrevano vodo v Tržiču. Bazeni v Tržiču so cenovno bolj dostopni bazeni v Sloveniji. 

Bazen Kopališča Slovenija Kam na kopanje, da vas ne bodo preveč "udarili po denarnici"

Zaradi neviht bazene zaprli že nekajkrat

"Definitivno na slab obisk bazena je vplivalo predvsem nestanovitno vreme in nižje temperature kot v lanskem času," dodaja Zadnikar. Na gorenjski plaži so v letošnjem poletju že v poznem popoldnanskem času zaradi hude nevihte bazene zaprli že nekajkrat, vendar pa je bilo takrat na bazenu že izredno malo kopalcev, ki pa so v večini primerov bazene že zapustili pred nevihto.

"Glede na to, da so bile nevihte, zaradi katerih smo bazen zapirali v pozno popoldanskem času, do danes še nismo prejeli zahteve za prenos vstopnice v naslednji dan," glede tega, ali lahko kopalci vstopnico za dan, ko so morali bazen zaradi nevihte predčasno zapustiti, odgovarja Zadnikar.

kolezija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Še ni bilo dneva, ko bi bila temperatura čez 30 stopinj Celzija"

Manj obiska beležijo tudi v Termah Ptuj. "Žal je letos obisk nekoliko slabši v primerjavi z lanskim letom. Razlog je zagotovo slabše in nepredvidljivo vreme kot v lanskem poletju. Letos še nismo imeli dneva, ko bi bila temperatura čez 30 stopinj," je prejšnji teden dejala direktorica marketinga Ana Praprotnik. Terme Ptuj je v maju in juniju obiskalo 30 tisoč ljudi. 

Kopalci, ki jih iz odprtega dela termalnega parka Terme Ptuj prežene nevihta, se lahko še naprej kopajo v zaprtih bazenih z isto vstopnico. "Če je od prihoda na zunanje kopališče Termalni Park ena ura ali manj in gostje izrecno ne želijo v notranji del, lahko že vplačan znesek koristijo v roku enega meseca, kar se potrdi na računi s podpisom in štampiljko recepcije Termalnega Parka," pojasnjuje Praprotnikova.

V primeru nevihte dežne vstopnice

Zaradi številnih neviht je manj obiska tudi na kopališču Kodeljevo v Ljubljani. "Letos je bilo največ 700 obiskovalcev, medtem ko je bilo lani v tem času večkrat že 2000 obiskovalcev," pravi Katarina Gaser. "Žal je tako, kot radi rečemo na bazenu, nas najboljši marketing vreme."

Če se pripravlja na nevihto, bazen izpraznijo, kar pomeni, da morajo kopalci zaradi nevarnosti strele iz vode. Če je nevihta huda in ne kaže na to, da bo hitro mimo, kopališče zaprejo. "V primeru, da se to zgodi kmalu po odprtju in da ljudje niso bili opozorjeni, da bo verjetno nevihta in se jim ne splača vstopati na bazen, dobijo ob izhodu tako imenovane dežne vstopnice, ki jih lahko koristijo ob naslednjem vstopu," pojasnjuje Gaserjeva. 

Vodni park Bohinj | Avtor: Vodni park Bohinj Vodni park Bohinj

 

Mariborski otok: za 37 odstotkov manj kopalcev

"Obisk je v letošnjem letu glede na 2017 slabši za 37 odstotkov, s tem, da je bilo lani julija kopališče zaradi neugodnih vremenskih razmer sedem dni zaprto. Poudariti je treba, da je bila povprečna temperatura v lanskem juliju za isto obdobje za tri stopinje višja, kar je na kopališče privabilo več obiskovalcev," pravi Robert Herga, vodja športnega programa na kopališču Mariborski otok.

Obiskovalce pospremimo pod streho

Mariborski otok je načeloma odprt vsak dan med 9. in 20. uro, v primeru dežja ali pa, če se temperatura vode ne dvigne čez 21 stopinj Celzija pa ostane zaprto. "Vmesne kratkotrajne lokalne nevihte ne vplivajo na zaprtje kopališča, obiskovalci se tako sami odločijo, ali bodo vedrili, ali zapustili kopališče. V primeru neviht in grmenja je naša naloga, da kopalce pravočasno pospremimo iz vode na varno, največkrat na del kopališča, ki ima streho," razlaga Herga. "Obiskovalcem, ki bi zaradi dolgotrajne nevihte morali zapustiti kopališče, vstopnine ne vračamo," še pove Herga. Opozorilo glede tega imajo obešeno ob vstopu v bazen. 

Bohinj: "Letos obisk še boljši"

"Letošnji obisk v poletni sezoni je malenkost boljši od lanskoletnega," pa pravi Anže Čokl, generalni manager Vodnega parka Bohinj, kjer kopališča zaradi neviht še niso zaprli. "Vreme k sreči ni vplivalo na slabši obisk, v bistvu je v našem primeru obisk ob slabem vremenu še boljši, saj ima Vodni park Bohinj bogato ponudbo tako zunaj kot predvsem notri," dodaja Čokl.

 

Komentarjev 3
  • Matilda_Gowing 15:02 03.avgust 2018.

    Google Posli ..... Želite, da bi z denarjem doma opravljali osnovno delo z računalnikom ali prenosnikom za 2 do 3 ure na dan, plačali 200 € do 300 € na uro in prejeli plačo naa tedenn ter izbrali svoje delovni ...prikaži več čas ... ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com