Slovenija
10324 ogledov

Kam na kopanje, da vas ne bodo preveč "udarili po denarnici"

Bazen
Celodnevno kopanje v letnih bazenih po Sloveniji za družino od 12 do 60 evrov.

Do konca šolskega leta bo večina letnih kopališč odprla svoja vrata, mnoga pa so odprta že sedaj. Največje ljubljansko kopališče Laguna mestna plaža se bo odprlo 16. junija, 22. junija se predvidoma odpira Kodeljevo, medtem ko recimo Kolezija že obratuje po presezonskem odpiralnem času. 

A zabava nikakor poceni, celodnevno kopanje za vikend bo štiričlansko družino stalo med 12 in 60 evri. Najdražja so termalna kopališča in kopališča z bogatejšim vodnim parkom, najcenejši pa običajni mestni bazeni.

Poceni kopanje v Kranju ali Tržiču

Štiričlanska družina (dva odrasla in dva otroka) se lahko recimo v Kranju ali Tržiču za vikend cel dan kopa že za 12 oz.13 evrov, v Domžalah celo le za 10, medtem ko seštevek dveh odraslih in dveh otroških kart v Termah Čatež znese kar 60 evrov. Res je, da imajo otroci do dopolnjenega petega leta vstop brezplačen, a kljub temu se vam bo v termah najbolj splačalo, če preverite vikend pakete z nočitvami, v katere je vključeno tudi celodnevno kopanje. 

V Ljubljani so navite cene tudi v mestnih bazenih. Štiričlanska družina bo za kopanje v Laguni morala odšteti 56 evrov, pri čemer imetniki klubske kartice plačajo polovično ceno. Zanimivo je tudi, da imajo prost vstop za otroke, ki so manjši od enega metra. Sicer večina bazenov zaračunava vstop otrokom, starejšim od dveh, treh, štirih ali celo šele petih let. 

V Ljubljani najdražji Laguna in Kolezija

kolezija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Poleg Lagune je najdražja prenovljena Kolezija, kjer je potrebno za vikend celodnevno kopanje za štiričlansko družino odšteti 35 evrov, nekoliko ceneje pa boste prišli skozi, če se odločite za Ilirijo (25 evrov) ali Kodeljevo (24 evrov). 

Družinske karte so običajno cenejše kot nakup posameznih kart, zato se splača preveriti, ali na kopališču ponujajo družinsko karto in v kakšni obliki. Večina kopališč ponuja dva tipa družinskih kart: karto za dva odrasla in enega otroka in karto za dva odrasla in dva otroka. Ponekod ponujajo družinsko karto za do pet oseb. 


Na kopališču Kodeljevo v Ljubljani tako ponujajo družinsko vstopnico za do pet oseb za 24 evrov. Skoraj deset evrov znaša prihranek za družinsko karto (dva odrasla in dva otroka) v termah Ptuj.

Preverite akcijske ponudbe z nočitvami

Če se odločite za kopanje v termah, se splača preveriti akcijske ponudbe z nočitvami. Včasih vas bo bivanje s hrano in kopanjem prišlo ceneje, kot če se odločite le za kopanje. Terme Čatež recimo ponujajo nočitev s polpenzionom za 49 evrov na osebo, s kopanjem v Termalni rivieri, kar pomeni dva dni kopanja, medtem ko znaša celodnevno kopanje za eno osebo 17 evrov. 

Ceneje od 40 evrov se bo štiričlanska družina lahko za vikend kopala Biotermah Mala Nedelja (35,5 evrov), v Termah Paradiso (35 evrov), Banovcih (30 evrov), Radencih (32 evra), Topolšici (23,1 evra) ali Lendavi (26 evra). 

Terme Čatež | Avtor: Sabina Gosenca Sabina Gosenca

Kopanje med tednom je ponavadi cenejše, še ceneje pa je, če se odločite samo za večerno kopanje. V Termah Paradiso boste recimo za kopanje med 19. in 21. uro odšteli štiri evre. 

Zastonj zunanja kopališča

Najdejo pa se tudi kopališča, kjer se boste lahko skopali za majhen prispevek. Takšne so recimo Klunove toplice, ki niso klasično komericalno kopališče. Vstopnine vam ne bodo zaračunali, boste pa za kopanje v škatlico odložili prostovoljni prispevek, s katerim zberejo sredstva za vzdrževanje kopališča. Morda imate tudi sami dobro idejo za kopanje? Sporočite predloge v komentarju!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • flyaway 20:25 16.junij 2018.

    Na Jesenicah je nekaj evrov. ZELO poceni. Preverite :)

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 12:10 16.junij 2018.

    jih vidi mandi vseh v teh umazanih letnih bazenih. greš na sočo ali idrijco, parkiraš zastonj in se kopaš zastonj :)