Slovenija
20 ogledov

Na bodeči žici poškodovan slovenski vojak

vojak EPA
Pri postavljanju žice se je poškodoval vojak.

Hrvaški mediji poročajo o prvi hujši poškodbi zaradi bodeče žice, ki jo slovenska vojska postavlja na slovensko hrvaški meji. Kot poroča portal tportal.hr se je med postavljanjem žičnate ograje huje porezal nek vojak. Vojaka so oskrbeli, poroča hrvaški portal. Kot kaže pa ne gre za hujšo poškodbo. 

"V Slovenski vojski nismo beležili nobenega izrednega dogodka pri postavljanju žice na slovensko-hrvaški meji," je pojasnil predstavnik za stike z javnostmi Simon Korez. "Ko pride do pika, to ni izredni dogodek," dodaja Korez. 

75-letnik naj bi umrl naravne smrti

TV Slovenija pa poroča, da je v mariborskem kliničnem centru umrl 75-letni begunec, ki so ga tja konec oktobra zaradi težav s srcem pripeljali iz Šentilja. Begunec je umrl 10. novembra, šlo pa naj bi za naravno smrt.  
 
Begunec naj bi v Šentilj prišel sam 30. oktobra, nekaj dni za njim so v Slovenijo prišli še njegova žena in dva odrasla otroka, ki pa ga v bolnišnici niso smeli obiskati. Begunec je umrl 10. novembra, vendar, kot poroča TVS, UKC mariborske policije o smrti ni obvestil. To je kasneje storil šele Rdeči križ. 
 

Pokop na državne stroške? 

Družina pokojnega naj bi bila že v Avstriji, na Rdečem križu pa zdaj čakajo na njihovo odločitev, kaj s pokojnikom. Če bo družina izrazila željo, ga bodo prepeljali v Avstrijo, sicer pa ga bodo pokopali v Sloveniji. TV Slovenija poroča, da bo, če družina za pokop nima denarja, tega na stroške države opravil center za socialno delo. 

Sicer pa naj bi smrt begunca pri nas pristojnim povzročila kar precejšno zagato, saj protokolov, kako ravnati v tem primeru, nimamo.  
 
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 11
  • dragec 10:27 15.november 2015.

    KAJ PA TI? TI SI KULTI MULTI

  • maresem 08:09 14.november 2015.

    In kaj potem, če se je poškodoval?! Ni ne prvi, ne zadni. pač opravlja težko in nevarno delo za slovence, žal pa tudi za izdajalsko bagro, ki želi uničenje naše države s podpiranjem multi kulti sranjem in tukaj na tem ...prikaži več portalu je kar nekaj takih.

  • Emir Xyzt 01:11 14.november 2015.

    tele palice fi 36 bi korisneje uporabili pri sanaciji razpadajočih mostov, na luknjastih cestah. Izbrana ograja je vizualni spaček, ki degradira okolje, ... korozijska zaščita teh kilometrov britvic, pa je verejtno tudi " kitajska " ...