Slovenija
2 ogledov

Na Bovškem nevarnost poplav

Meteorna voda Žurnal24 main
Na Bovškem je padlo že do 120 litrov dežja na kvadratni meter. Padavine bodo začele slabeti v prvem delu noči, ne bodo pa ponehale še vso sredo.

Do 13. ure je na Bovškem padlo do 120 litrov dežja na kvadratni meter, drugod pa manj, so sporočili s centra za obveščanje. Kot je povedal meteorolog Andrej Velkavrh, bodo padavine začele slabeti v prvem delu noči, vendar ne bodo ponehale še vso sredo. Nevarnost snežnih plazov se je povečala na 4. stopnjo po evropski petstopenjski lestvici.

Ponekod v hribovitem svetu zahodne Slovenije, predvsem v Posočju, bo po napovedih centra za obveščanje do srede zjutraj padlo še od 40 do 80 milimetrov padavin. Kot opozarjajo, vodotoki na omenjenih območjih naraščajo in bodo preko dneva in v noči na sredo dosegli velike letne pretoke. V zahodnih Julijskih Alpah se je zaradi velike količine novega snega, pod mejo sneženja pa zaradi dežja, nevarnost snežnih plazov povečala na 4. stopnjo po evropski petstopenjski lestvici, so še zapisali.

Po besedah Velkavrha se bodo padavine pojavljale še vso sredo, a ne bodo tako intenzivne. Na vprašanje, ali v četrtek lahko pričakujemo sneženje, je odvrnil, da ga bo malo. Meja sneženja se bo po njegovih besedah sicer znižala, vendar pa je še vprašanje, če bo kje po nižinah zapadlo kaj snega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.