Slovenija
5233 ogledov

Na božič bi lahko po nižinah tudi snežilo

Sneg
Za vikend topleje, nato sledi ohladitev. Kako močna bo, še ni jasno.

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo padavine zvečer povsod ponehale. "Ponoči bo večinoma oblačno," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Primorskem od 1 do 5 stopinj Celzija."

Jutri bo v vzhodni Sloveniji občasno delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. "Ponekod na Primorskem bo tudi megleno in povečini brez padavin," napovedujejo pri Arsu. "V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, ob morju okoli 9 stopinj Celzija."

V soboto bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. "Ponekod na Primorskem bo tudi megleno, tam lahko občasno rosi ali rahlo dežuje," pišejo pri Arsu. "Pihal bo veter zahodnih smeri. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad severnim in osrednjim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje z vremensko fronto. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi vlažen zrak.

Za božič nekaj padavin, nato suho

V ponedeljek nas bo prešla oslabljena vremenska fronta. "Od torka do sobote bo nad srednjo Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom območje visokega zračnega tlaka," še napovedujejo pri Arsu. "V ponedeljek bodo ob prehodu vremenske fronte možne manjše krajevne padavine. Od torka do sobote bo suho vreme, dnevne temperature bodo okoli 5 stopinj Celzija."

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved piše, da bo zadnja tretjina decembra na začetku toplejša, za božič pa sledi ohladitev, za katero še ni čisto jasno, kako močna bo. "Evropski model je bolj oster in napoveduje konkretno otoplitev in na božični dan močno ohladitev, medtem ko je ameriški bolj blag in sploh ne vidi prodora hladnejšega zraka v začetku naslednjega tedna," pišejo pri Ciklon.si. "Nekaj padavin zagotovo bo, če bo šlo po idealni poti bi lahko tudi snežilo po nižinah. Zadnji dnevi decembra pa izgledajo suhi, zna biti tudi precej trdovratne megle in nizke oblačnosti po nižinah, sploh če bomo v središču azorskega anticiklona."

 

Komentarjev 2
  • Avatar Parkerella
    Parkerella 23:41 20.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • Spark 16:31 20.december 2018.

    Zdaj pa že pretiravate z vedeževanjem, ali pa ta ugibanja uravnotežite z napovedjo kopalne sezone za božič.