Slovenija
1327 ogledov

Na cestah posipne in plužne skupine, ki upočasnjujejo promet

Sneg
1/5
Epa
V notranjosti države sneži, na Primorskem rahlo dežuje.

"Danes bo oblačno. V notranjosti Slovenije bo občasno snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Padavine bodo popoldne in zvečer povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji," napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Sneg | Avtor: Epa Epa

Temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju od 5 do 8 stopinj Celzija.

Arso

Ponedeljek bo suh: "Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost."

Zjutraj bo ponehala tudi burja na Primorskem.

Jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Goriškem in ob morju malo nad 0, najvišje dnevne pa od 0 do 3, na Primorskem do 9 stopnj Celzija.

Arso

Mateorologi za torek napovedujejo delno jasno vreme z zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla.

V sredo bo po njihovih navedbah na vzhodu še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter, otoplilo se bo.

montažne hiše Montažne hiše Pod streho Toliko so cenejše v Srbiji in BIH, a pozor, lahko se zaplete Bled Blejsko jezero Popotnik Sporočili, kaj se dogaja s slovenskim turističnim draguljem

Burja in sneg otežujeta vožnjo

"Zaradi burje 1. stopnje je na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Ajdovščino prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osmih ton," opisujejo na Prometno-informacijskem centru.

Dodajajo, da ponekod po Sloveniji sneži, zato so na cestah posipne in plužne skupine, ki upočasnjujejo promet. "Na nekaterih višje ležečih predelih se sneg oprijemlje cestišča, priporočamo uporabo verig," dodajajo.

Cesta | Avtor: PIC PIC

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.