Slovenija
23 ogledov

Na cestah se umirja

Zastoj pred mejnim prehodom Gruškovje. PIC
Proti večeru se je stanje na slovenskih cestah umirilo. Na mejnih prehodih, z izjemo Gruškovja, ni daljših čakalnih dob.

Promet na slovenskih cestah povečini poteka tekoče in brez težav.

Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila:
- Gruškovje vstop 20 minut;
- Gruškovje izstop 30 minut.

Jurovci - Gruškovje, Stanošina (kamera v živo, vir: PIC)

Uporabljajte alternativne mejne prehode

Ta konec tedna bo tako kot prejšnje poletne vikende najbolj obremenjen predvsem na cestah proti Obali, na mejnih prehodih in na gorenjski avtocesti.

Priporočamo, da pri izstopu ali vstopu v državo uporabite alternativne mejne prehode.

V ponedeljek ne pozabite na praznik

Sicer pa povečan promet lahko pričakujete tudi v ponedeljek, na dan praznika Marijinega vnebovzetja. Takrat bo do zastojev prihajalo predvsem v bližini večjih romarskih središče. Tako kot vsako leto bo največ zanimanja za romanje na Brezjah na Gorenjskem.

Zvečer pa lahko predvsem iz smeri Obale proti notranjosti spet pričakujete povečan promet.

Hrvaška

Na Hrvaškem lahko ta konec tedna povečan promet z zastoji pričakujete na večjih cestninskih postajah na avtocesti med Zagrebom in Splitom ter med Zagrebom in Reko.

Zgoščen promet se predvideva tudi na Jadranski magistrali, na bolj obremenjenih trajektnih postajah pa bo treba dalj časa čakati tudi na trajekte proti znanim hrvaškim otokom.

Na cesti bo veliko motoristov

Lepo vreme bo na ceste v prihajajočih dneh zagotovo privabilo številne motoriste. Policija zato vse udeležence v prometu opozarja na previdno in strpno vožnjo. Motoristi namreč spadajo med najbolj ogrožene skupine udeležencev v cestnem prometu. Najpogostejša vzroka nesreč, v katerih so ti udeleženi, sta neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti.

Do 15. avgusta bodo zato na območju vseh policijskih uprav izvajali aktivnosti, namenjene boljši varnosti voznikov enoslednih vozil. Pozorni bodo zlasti na upoštevanje omejitve hitrosti in drugih prometnih predpisov, psihofizično stanje voznikov in tehnično brezhibnost vozil.

Letos je na slovenskih cestah umrlo 18 motoristov, lani pa v enakem obdobju 20, v celotnem letu 2010 pa 23.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.