Slovenija
22 ogledov

Na cesti ostalo 178 delavcev

Primorje podizvajalcev, med katerimi lokalnih skoraj ni več, ne plačuje tudi po Žurnal24 main
Brez dela bo ostalo 178 delavcev ajdovskega Primorja. Vodstvo je akontacijo oktobrske plače obljubilo za ponedeljek.

Iz ajdovskega Primorja so sporočili, da bodo odpustili 178 delavcev. Pogodba o zaposlitvi iz poslovnih razlogov bo odpovedana 135 zaposlenim. Zaposlitev bo prenehala tudi 35 delavcem, ki so zaposleni za določen čas ter osmim delavcem, ki odhajajo v pokoj.

"Predvidevamo, da bodo odpovedi vročene do konca novembra, po vročitvi pa bodo začeli teči odpovedni roki," je po sestanku sporočila predstavnica za stike z javnostjo v Primorju Ivana Bratož.

Med odpuščenimi naj bi bili delavci z vseh področij dela. Presežni delavci bodo upravičeni do odpravnine, kje bo družba dobila denar zanjo, pa še ni jasno. Veliko bo odvisno od pripravljenega sanacijskega programa družbe, na osnovi katerega naj bi se banke do 10. decembra odločile za podporo družbe v prihodnje.

Obljubili izplačilo plač

Predsednica uprave Marjana Novak je sindikalistom obljubila izplačilo dela oktobrske plače ter šestino regresa. Del septembrske plače, razliko med minimalno in dejansko plačo, naj bi izplačali v kratkem. Sindikalistom so obljubili, da v 14-dneh.

Sindikalisti so sicer zahtevali pisno zagotovilo družbe, da bo denar res nakazan, a ga niso dobili. Novakova naj bi zagotovilo podpisala jutri. "V nasprotnem primeru bomo začeli stavkati. Glede na to, da je potrebno stavko napovedati pet dni pred začetkom, bomo že v petek začeli s pripravami nanjo," je po sestanku povedal predsednik Konfederacije 90 v Primorju Ilija Vukoje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.