Slovenija
11118 ogledov

Na Darsu grozijo s tožbo, na POP TV policija

pop tv POP TV
Kot so na Darsu zapisali v sporočilu za javnost, bodo uporabili "ustrezna pravna sredstva" za zaščito ugleda in resničnosti dejstev.

Na Darsu so danes znova zavrnili navedbe POP TV o domnevnem pobiranju podkupnin za posle z njimi, ob tem pa napovedali uporabo vseh pravnih sredstev za ugotovitev morebitnih nepravilnosti. Kot so poudarili, člani uprave družbe Roka Snežiča ne poznajo, se z njim nikoli niso srečali ali govorili, sploh pa se z njim niso dogovarjali o poslih.

Kot so na Darsu zapisali v sporočilu za javnost, bodo uporabili "ustrezna pravna sredstva" za zaščito ugleda in resničnosti dejstev. "Uprava družbe je pravni službi tako danes že naročila, naj preveri vse pravne možnosti za zaščito ugleda Darsa in zaposlenih. Hkrati je služba za skladnost poslovanja in integriteto po nedeljskem prispevku začela postopek pregleda utemeljenosti očitkov o kartelnem dogovarjanju na področju odstranjevanja poškodovanih in pokvarjenih vozil nad 3,5 tone z avtocest in hitrih cest," so navedli.

Projekt odvoza poškodovanih oziroma pokvarjenih tovornih vozil so izpostavili kot pomemben z vidika izboljševanja kakovosti njihovih storitev. "Uprava Darsa bo tako preučila tudi smotrnost sedanjega sistema odvoza poškodovanih in pokvarjenih vozil. Naš cilj namreč je, da bodo poškodovana in pokvarjena vozila z avtoceste odstranjena čim prej, s tem pa bo zagotovljena tudi čim večja pretočnost prometa," so dodali.

Rok Snežič | Avtor: D. M. Rok Snežič D. M.
POP TV je v nedeljo objavil posnetek, v katerem davčni svetovalec Rok Snežič prejema 5000 evrov. Kot jim je povedal žvižgač, naj bi šlo za podkupnino za posel z Darsom. Policisti so danes že obiskali medijsko hišo. Zaprosili so za predajo dokumentacije in posnetkov, je poročal portal 24ur.com.

SDH Dars poziva na sestanek

Snežič in prvi mož Darsa Valentin Hajdinjak sta sicer očitke zavrnila že v prispevku POP TV. Na razkritje so se danes odzvali tudi v SDS in zavrnili navedbe, da naj bi Snežič sredstva pridobival zanje. Na Slovenskem državnem holdingu (SDH) pa so danes na sestanek pozvali Darsovo upravo in nadzornike. Sestanek bo v torek, namen je dobiti vse potrebne informacije, so sporočili iz SDH.

Janez Janša Slovenija Janševa stranka se je odzvala na obtožbe žvižgača

Golob: "Mislim, da so včerajšnji posnetki povedali vse"

V koalicijskih strankah SD in Levica po nedeljskem razkritju televizije POP TV o domnevnem podkupovanju, izsiljevanju, sumu korupcije, favoriziranju in spornih javnih razpisih družbe Dars pričakujejo ukrepanje pristojnih organov. "To, kar spremljamo zadnje čase, je predvsem padanje okostnjakov iz omar prejšnje vlade," ocenjujejo v Levici.

"Razkritja medijske hiše POP TV glede družbe Dars kažejo na indice kaznivih dejanj, zato je v prvi vrsti na pristojnih organih, da te indice obravnavajo," so zapisali v SD.

Matej Tašner Vatovec | Avtor: Anže Petkovšek Izredna seja DZ, na kateri so potrjevali kandidatke in kandidate za ministrice in ministre nove vlade. Anže Petkovšek
Kot je v DZ dodal poslanec Jani Prednik, politika v tej zgodbi nima kaj iskati. "Tu morajo svoje delo opraviti institucije, ki so za to pristojne," je poudaril in dodal, da bi bilo karkoli prejudicirati vnaprej nepošteno do vseh vpletenih.

V Levici menijo, da gre za padanje okostnjakov iz omar prejšnje vlade, ob čemer so spomnili še na škandal Urada RS za preprečevanja pranja denarja, ki je pod vodstvom tedanjega direktorja Damjana Žuglja leta 2021 na podlagi anonimke sprožil eno najbolj obsežnih preiskav bančnih računov v državi. "Očitno so tisti, ki so sodelovali v prejšnji vladi, uporabljali precej dvomljive prakse," je v DZ najnovejša razkritja komentiral poslanec Levice Matej T. Vatovec.

"Če se izkaže, da gre za neke povezave, ki so vodile v korupcijo, je to verjetno eden največjih političnih škandalov v zadnjem desetletju," je še dejal Vatovec in ga primerjal z afero nekdanjega avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza, ki je obtožen lažnega pričanja pred parlamentarno komisijo glede afere Ibiza.

"Mislim, da so včerajšnji posnetki povedali vse," pa se je na razkritja kratko odzval premier Robert Golob.

dezurni@styria-media.si

DARS Slovenija Slovenija Posnetek: Za posle z Darsom podkupnine Snežiču, del tudi SDS
Komentarjev 21
  • jakec42 08:37 24.oktober 2023.

    Krivci bodo uporabili vsa pravna sredstva da dokažejo da niso krivi,pri nas veliki lopovi nikoli niso krivi!

  • igor08 23:36 23.oktober 2023.

    Jaz zadevo vidim kot odgovor na dobro raziskovalno novinarstvo nacionalke Le da tu nekdo govori iz omare,spet je tu Snezič,ki ga spet nihče ne pozna,spet je tu Janša,skratka tole ni raziskovalno novinarstvo in iz tega itak ne bo nič.

  • asmas1965 19:20 23.oktober 2023.

    podpora golobnjaku STRMO pada in so morali nekaj na hitro skup spravit da se JJ ne oddalji preveč.Tudi Ga. Bobnar je lepo pojasnila kaj je holob zahteval od nje...počasi se bo tale golobnjak spemenil v osir in ga bo vzela zima