Slovenija
21 ogledov

Na delo jih čaka še 600

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Slovenske železnice so 579 delavcem ponudili sklenitev začasnega suspenza pogodbe o zaposlitvi.

Suspenz pogodbe o zaposlitvi pomeni, da delavcev določene obveznosti in pravice iz pogodbe o zaposlitvi mirujejo, so za STA povedali na železnicah. "Njihov položaj je glede na predhodno obdobje, ko smo ukrep izvajali po zakonu o delnem povračilu nadomestila plače, ostal praktično nespremenjen."

Sporazum je po navedbah STA do sedaj podpisala polovica od 579 delavcev, kljub temu, da jih je Iniciativni odbor čakajočih delavcev pozval, naj sporazuma ne podpišejo. Od SŽ zahtevajo, da vsem čakajočim zagotovi ustrezno delo, tako kot je bilo dogovorjeno in tudi pisno obljubljeno.

Slovenske železnice so med januarjem in aprilom na začasno čakanjena delo napotile 1353 delavcev. Junija, ko se je ukrep iztekel, jih je bilo na čakanju še 887. Ukrep je že v začetku sprožil buren odziv čakajočih vodstvu, še posebej delavskemu direktorju Albertu Pavliču in predsedniku sveta delavcev Silvu Berdajsu, ki so jima očitali, da sta vplivala na oblikovanje seznama. Berdajs in Pavlič sta zaradi očitkov sklicala svet delavcev Slovenskih železnic, ki jima je izglasoval zaupnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.