Slovenija
95 ogledov

“Na delu so profesionalci”

“Preiskava intenzivno poteka, za zdaj pa ne kaže, da bi šlo v vseh primerih za i Žurnal24 main
Urbana oprema. Primeri kraj se kar vrstijo, škoda je za občino velika.
Goriška in Obala

Primera. Neznani storilec je z gradbišča v bližini Idrije v noči na petek ukradel 21 pocinkanih železnih profilov, dolgih tri metre, z objektov na plaži v Portorožu pa nekdo okrog sto metrov bakrenih žlebov in tako družbo iz Portoroža oškodoval za najmanj šest tisoč evrov.

Stopnja samozaščitnega ravnanja občanov je slaba. Tatvine se dogajajo v urbanem okolju. Zelo težko je verjeti, da tega ne bi nihče opazil. Morda ljudje tako zmotno mislijo, saj so zadeve zavarovane,” pravi Gorazd Cimprič, komandir Policijske postaje Postojna. V zadnjem času se namreč prijave zaradi kraje barvnih kovin kar vrstijo.

Že osem kaznivih dejanj
Samo decembra se je zgodilo šest kaznivih dejanj. Ukradenih je bilo več metrov odtočnih cevi na mrliških vežicah v Postojni in Pivki ter luči javne razsvetljave na Novem trgu, na parkirišču pred Postojnsko jamo in drogovi pred Notranjskim muzejem,” pove. Še dva primera pa so policisti obravnavali prejšnji teden.

1.500 evrov in več je vrednost ene svetilke javne razsvetljave v Postojni.

Kot pojasnjuje Cimprič, so barvne kovine postale zanimive od vstopa Slovenije v EU, ko so se zanje začele upoštevati kvote in je cena močno poskočila. “Res pa je, da v zadnjem obdobju opažamo precejšnje povečanje števila kaznivih dejanj v zvezi s tem,” razloži.

Na postojnski občini, ki je bila do zdaj oškodovana že za okrog 25 tisoč evrov, pravijo, da so na delu profesionalci, saj električni vodniki niso bili poškodovani.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.